Plán? Vypojiť z hry. Realita? Muž zápasu

Šéfredaktor|27. aug 2020 o 11:00

Erik Streňo zariadil dvoma gólmi humenskú výhru a prvú prehru Tatrana.

Treťoligový šláger uplynulého víkendu sa konal pod Vihorlatom. A zápas nesklamal. Absolutórium si v ňom zaslúžil domáci Erik Streňo. Pod výsledok 2:1 sa podpísal dvoma gólmi a zariadil pre „koňarom“ prvú prehru v sezóne.

Vo svojej kariére skúsený futbalista už okúsil aj prešovský dres. Cítili ste pred úvodným hvizdom špeciálnu motiváciu?

„Prešov som špeciálne neprežíval. V kádri, keď som za Tatran hrával, ostali dnes traja – štyria hráči. Príprava bola dôsledná, s trénerom sme určili taktiku, že budem hrať v útoku. Chceli sme prešovskú obranu zaskočiť, čo sa nám aj podarilo. Ďakujem chlapcom, že zápas odmakali. Zaslúžene máme tri body,“ začal debatu 29-ročný futbalista.

Radostná bola hneď 45. sekunda. Po dlhom pase zvládol bežecký súboj s obrancom Tatrana a krížna strela halfvolejom napla sieť...

„Bol to náš zámer – hrať dlhé lopty. Vedel som, že šprintérsky som lepší, než obrana súpera, chceli sme to využiť. Vedenia sme sa ujali hneď v 1. minúte, škoda vyrovnania v závere polčasu, lebo Prešov si nevypracoval prakticky žiadnu poriadnu šancu. Máme tri body a môžeme sa pripravovať ďalej,“ poznamenal humenský kapitán.

Rozhodnutie priniesla 66. minúta. Erik Streňo spracoval na hranici šestnástky loptu, obtočil sa popri dvojici obrancov a strela k bližšej žrdi pomedzi obrancovej nohy prekvapila brankára.

„Vedel som, že obranca je za mnou, Chcel som sa s loptou dostať do šestnástky, kde som už vedel, čo spravím. Hodil som si loptu na ľavú nohu, namieril k bližšej žrdi a vyšlo to.“

Humenné je prvý tím, ktorý pokoril v sezóne Prešov...

„Prešov má svoju kvalitu. My sme však ukázali, že tiež treba s nami rátať. Na trávniku sme bojovali, nechali tam aj kus srdca. Bilancia Prešova nebola dôležitá, my sme chceli vyhrať. Podarilo sa,“ dodal Erik Streňo.

Humenskému kapitánovi isto padnú milo aj slová prešovského trénera. „Tri dni sme sa pripravovali, ako vypojíme zo zápasu Erika Streňa. Čo sa stalo? Bol z neho muž zápasu,“ poznamenal Peter Petráš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: