Hlavné menu

Lídrovi sa kopia maródi, no neskláňa hlavu

Šéfredaktor|7. apr 2017 o 02:00

Vyzerá to tak, že o víťazovi štvrtoligovej súťaže v skupine Sever ešte dlho nebude rozhodnuté. Tento fakt však určite fanúšikovia vítajú, lebo vnáša do diania nádych dramatickosti, atraktívnosti a neupadajúceho napätia. Záhradné si síce naďalej udržiava  prvú priečku, ale neustále musí byť v strehu, lebo druhé Šarišské Michaľany číhajú na každé jeho zaváhanie.

Pozícia nováčika je naozaj veľmi citlivá, ale jeho počínanie si vzbudzuje rešpekt a úctu. Pritom pred vstupom do jarnej časti sa udiali viaceré skutočnosti, ktoré neboli práve najpríjemnejšie a nevzbudzovali veľa optimizmu. „Vzhľadom na tieto negatíva doterajšiu bilanciu beriem. Myslím si, že je nad očakávanie,“ podotkol tréner Marián Merkovský. Vrátil sa ešte k zimnej príprave a podotkol, že takú ešte vo svojej trénerskej kariére nezažil. „Toľko chorôb a zranených, čo bolo teraz, to bolo niečo nevídané. V každom zápase sa zranil niekto zo základnej zostavy. Preto sme do odvety vstupovali s malou dušičkou. V ouvertúre v Medzilaborciach nastúpilo len šesť hráčov zo  základnej zostavy z jesene. Preto sme iba tajne dúfali v dobrý výsledok a vyšlo to.“ Inak, v kádri sa na poslednú chvíľu objavili dvaja nováčikovia – Angelovič, ktorý prišiel z Lipian a Srb Djokič, ktorého fanúšikovia poznajú z pôsobenia v Pušovciach.

Momentálne sa síce viacerí maródi vrátili do diania, ale badať u nich tréningový deficit. Takže až postupne budú zasahovať do hry, lenže čo je horšie, podchvíľou vypadávajú ďalší. Aj naposledy proti Pakostovu pribudlo zranenie, rovnako predtým v súperení so Š. Michaľanmi.  Všetko však nasvedčuje tomu, že kolektív sa vnútorne cez tieto problémy ešte viac zomkol. Svoju silu ukázal už v v Medzilaborciach, kde to vypálilo na výbornú.

Vzápätí prišiel šláger so Š. Michaľanmi na vlastnej pôde. Pravdaže, tím ŠK túžil oplatiť rivalovi jesennú tesnú porážku, no musel sa zmieriť s bezgólovou remízou, ktorá však mala podstatne vyššiu cenu. „Porovnávame Dávida s Goliášom čo sa týka zloženia tímu, podmienok, zázemia, no súťaž je dlhodobá  a nie je to o jednom zápase, ktorý nám síce výsledkovo nevyšiel, ale nedostal nás ani do situácie, že je dobojované. Všetci sme sa na duel tešili, no pred stretnutím som bol vnútorne smutný, lebo som nemal jedenásť  zdravých hráčov. Iba desiatich a preto som musel v priebehu pár minút tri razy striedať, no tiež to neboli zdraví borci a hrozilo, že po každom faule nedohráme kompletní. Škoda, že šláger bol tak skoro, privítal by som, keby sa hral o niekoľko kôl neskôr. Pokiaľ ide o priebeh zápasu, hostia mali herne náskok, tiež sa dostali do veľkej možnosti,  my sme čelili rivalovi nasadením a pri troške šťastia sme mohli aj vyhrať, no tesne pred koncom brankár hostí zázračne zasiahol. Avšak keby sme dominovali, nebolo by to spravodlivé, hoci to vo futbale neplatí.“

V uplynulom kole sa Záhradné predstavilo v Pakostove, ktoré je známe horúcou pôdou.  Líder sa však dokázal vyrovnať s okolnosťami a vydrel body. „Z minima sme vyťažili maximum. Chlapci mali rešpekt pred súperom, u ktorého sa hrá v jeho prostredí ťažko, no dokázali sme pevnou vôľou a so športovým šťastím vyhrať,“ dodal M. Merkovský. Vyzerá to teda tak, že hoci vedúci tím je poriadne doráňaný, stále mu ide karta a za žiadnu cenu sa nechce vzdať miesta na špici pelotónu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: