Konečne sa odlepili zo smoly

Šéfredaktor|7. nov 2018 o 16:40

Kračúnovce po takmer troch mesiacoch znovu vyhrali vonku

 

Štrvrtoligisti  Kračúnoviec čakali na ďalšie víťazstvo na pôde súpera dosť dlho. Takmer tri mesiace. Prvý raz sa im to podarilo v 3. kole v Nižnom Hrušove a podobný úspech si zopakovali naposledy v derby vo Finticiach. Hoci aj predtým uhrali vonku solídne výsledky, predsa trojbodový zápis im stále unikal.

 

„Nejako nás to neznervózňovalo, lebo sme vedeli, že máme zdatných súperov ako hostiteľov. V každom vystúpení sme boli aj v cudzom prostredí vyrovnaným rivalom, za celú jeseň sme iba dva razy prehrali o dva góly, inak to boli tesné výsledky. Šancí si vypracujeme dosť, lenže ich premieňanie je slabšie, aj preto niektoré výsledky boli poznačené týmto neduhom. Iba v Ľuboticiach sme boli vpredu bezzubí a nemali sme možnosti, no napríklad v Medzilaborciach sme mali kopec možností, avšak zužitkovali sme iba jednu a preto sme prehrali,“ rozhovoril sa tréner OFK Tatran Jozef Motýľ. Naposledy však na fintickom ihrisku sa jeho zverenci strelecky prebudili. Hostia boli miernym  favoritom, hoci aj predošlé vzájomné zápasy bývali spravidla vyrovnané. Tentoraz však Kračúnovčania zobrali vývoj súboja pevne do svojich rúk od začiatku a už do prestávky položili základ hladkej výhry. “Momentálne sme na tom lepšie ako súper a to sa prejavilo aj v tomto stretnutí. Pred ním som zverencom prízvukoval, že musíme hrať aktívne a odvážne, ako keby sme boli domácim tímom, lebo sme mali kvalitu a prednosti. Súper nás veľmi nepotrápil, okrem piatich gólov sme mali ďalšie tutovky, takže naša výhra mohla byť ešte výraznejšia. Domáci trošku hrýzli iba za stavu 0:0 či 0:1, ale po tom, čo sme strelili druhý zásah, tak to bolo jasné v náš prospech. Postupne Fintičania rezignovali a tak o našej výhre nebolo pochýb.“ Na konci duelu bol vylúčený hosťujúci hráč, čo tréner okomentoval slovami: „Bol to jeho nešportový prejav a preto sme si to interne vyriešili.“

Pred časom, keď sme hodnotili výkony zverencov, mali Kračúnovce za sebou dobrú sériu iba s jednou porážkou vo Svite, pričom dokázali zdolať aj rezervu Popradu. Následne remizovali v Gerlachove. „Domácich sme trošku nachytali na hruškách.  Mali za sebou pohárový duel, pričom druhý polčas bol v našej réžii a neboli sme ďaleko od plného zisku. Hoci aj bod tešil, lebo na tomto ihrisku sa ani remíza často nezrodí. Potom sme prehrali doma so Spišským Podhradím, pričom proti lídrovi sme nesklamali, lebo nevyhralo lepšie mužstvo, ale skôr šťastnejšie, ktoré zúročilo jedno naše zaváhanie. Tento neúspech nás vzhľadom na priebeh duelu mrzel. Minimálne na zisk bodu sme mali. Od tohto vystúpenia sa to potom s nami viezlo. V Soli sme prehrali gólom v deväťdesiatej minúte, pričom do prestávky nás domáci k ničomu nepustili, lenže po zmene strán sme vyrovnali a dlho to vyzeralo na zmierlivý výsledok.“ Neskôr prišla tesná porážka v Starej Ľubovni, pričom o výsledku rozhodol vlastný gól. Veľkú pozornosť pútal duel so Záhradným. „Remíza bola spravodlivá, oba celky ukázali svoju kvalitu.“ Kračúnovce sa znovu chytili oproti Raslaviciam a už by nechceli opustiť víťaznú vlnu. „Sledujeme dianie aj vo vyšších súťažiach a preto chceme skončiť čo najvyššie, aby sme sa nedostali do problémov,“ dodal Jozef Motýľ s tým, že ak jeho zverenci zvládnu posledné jesenné vystúpenie, môžu pokojnejšie zimovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: