Hlavné menu

Jasenov pretrhol suchoty po 374 minútach

Šéfredaktor|10. okt 2017 o 00:00

Po 10. kole vizitkou najslabší útok, ale aj tretia najpevnejšia obrana.

Derby dvoch hradných. Pod Jasenovským hradom privítali susedov od Brekovského hradu. Rozhodla 32. minúta, v ktorej sa tešil kapitán domáceho tímu, v 10. kole 5. ligy (skupina Vihorlatsko-Dukelská) určil tri body najtesnejší výsledok.

Na jasenovskej strane zväčša futbalová mlaď, na strane súpera futbalisti skúsení, aj mená, ktoré ešte v uplynulej sezóne boli práve na opačnej strane. Šamo, Soták hrali, chýbal Lazúr...

„Tak áno, vedeli sme, s kým budeme mať do činenia. Naši mladíci proti harcovníkom, ktorí hrali v uplynulej sezóne práve aj u nás. Na jednej strane poznáte prednosti, kvality, spôsob hry, techniku, na strane druhej sme si povedali o možnostiach, ako vyťažiť zo slabších stránok. Súpera sme mali prečítaného, ale keďže nás sužuje koncovka, očakával som ťažký zápas. Či jedným gólom alebo viacerými, cieľ bol jednoznačný – vyhrať,“ konkretizoval predzápasové zámery Róbert Chalupka.

 

Naplnili sa. Po dlhom pase pred brekovskú šestnástku došlo k hlavičkovému súboju, po ktorom sa lopta dostala na jasenovské kopačky – Harakaľ uvoľnil Petra Horváta, ktorý zoči-voči Piroščákovi zakončil chladnokrvne k pravej žrdi. Jasenov skóroval po dlhých 374 minútach...

„Kapitán Peťo Horvát v uplynulom kole na ihrisku lídra v Nižnom Hrušove hral na kraji zálohy, vypomáhal viac obrane, bol naším najlepším hráčom. Má však ofenzívne danosti, tie sa snažíme využiť v mužstve doma, aj preto hral v útoku. Úlohu splnil, že padol náš gól po takejto dlhej dobe, to svedčí o tom, čo som už povedal,“ mienil hrajúci tréner TJ Jasenov.

 

374 minút gólovo nasucho:

6. kolo: Jasenov – Hencovce 1:3 (72 minút)

7. kolo: Stakčín – Jasenov 1:0 (90 minút)

8. kolo: Jasenov – Sačurov 0:0 (90 minút)

9. kolo: Nižný Hrušov – Jasenov 1:0 (90 minút)

10. kolo: Jasenov – Kochanovce/Brekov 1:0 (32 minút)

 

Štatistika zo skóre 6:11 hovorí jasne – najslabší útok, tretia najpevnejšia obrana...

„Naše zápasy končia zväčša tesne. Gólov inkasujeme pomenej, ale čo nás výsledkovo neguje – neskórujeme. Futbal sa nehrá na šance, rohové kopy, ofsajdy či žlté karty. Najpodstatnejšie sú góly. Ak udržíme nulu vzadu, stačí aj jeden – tak ako teraz,“ dodal Róbert Chalupka.  

 

Resumé 10. kola:

Jasenov – Kochanovce/Brekov 1:0 (1:0)

Góly: 32. P. Horvát

 

Foto:

Jasenovský strelec i kapitán (vľavo) – Peter Horvát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: