Hlavné menu

Druhá sezóna pre nováčika náročnejšia

Marcel Eperješi|27. sep 2016 o 02:00

Ptičancov trápia najmä zranenia, káder sa vždy obmieňa

V stretnutí tabuľkových susedov 5. ligy (skupina Vihorlatsko-Dukelská) sa očakával vyrovnaný a kvalitný futbal. Domáci Ptičania i hostia z Kochanoviec patria na horné poschodia tabuľky, čo potvrdili herne aj na trávniku.

O kochanovskej kvalite hovorilo najmä iba šesť inkasovaných gólov, káder sa v letnej pauze obmenil, dosť posilnil, naopak Ptičania akoby sa strelecky na začiatku súťažného ročníka hľadali. „Očakávali sme silného súpera, Kochanovčania chýry o ich kvalite aj potvrdili. V prvom polčase boli častejšie pri lopte, hrali veľmi dobre kombinačne po zemi, mali v držaní lopty prevahu. Paradoxne sme však skórovali po brejkovej situácii my. Po prestávke sa obraz hry vyrovnal, už sme mali aj my viac šancí a náskok sme v závere poistili,“ začal hodnotenie Lukáš Gabák.

Pre ptičanských „Hačurov“ je to druhá piatoligová sezóna. V minuloročnej premiére naháňali FK Humenné v boji o postup, aktuálne im patrí štvrtá priečka, avšak odstup od vedúcej dvojice (1. Soľ, 2. Jasenov) je deväť, resp. osembodový... „V našom prípade asi platí nováčikovské pravidlo, že v premiérovej sezóne sa darí viac, entuziazmus je veľký, k tomu patria aj dobré výsledky a tá nasledujúca, druhá je o čosi slabšia. Treba však v našom prípade dodať, že sa boríme s hráčskymi problémami, máme veľa zranení, v lete došlo aj k nejakým odchodom. Isto to má vplyv, že naše výsledky sú menej presvedčivé, než pred rokom,“ poznamenal jeden z harcovníkov ptičanského kádra. Spomenúť možno, že dlhodobo patria k maródom obranca Šalata, brankár Dudič, len krátko je k dispozícii útočník Čerňa. „Vždy sa zostava obmieňa, k dlhodobým absenciám vždy niekto pribudne, najmä kvôli pracovným povinnostiam. Tri týždne chýbal Kolník, tiež nebol k dispozícii Bešák. Nie sme kompletne ani v jednom stretnutí,“ konštatoval Lukáš Gabák.

V najbližšom 9. kole čaká „Hačurov“ opäť derby. Vycestujú do Stakčína... „V Stakčíne sa len tak nevyhráva, i keď pred rokom sa nám to gólom v 90. minúte podarilo. Bude to ťažký zápas, pokúsime sa aspoň bodík získať,“ dodal.

 

PTIČIE – KOCHNOVCE/BREKOV 3:1 (1:0)

Góly: 18. Kolník, 61. Patarák, 76. Karas – 73. Mišenčík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: