Aktuality

MAJÚ SPOLOČNÉ DRUŽSTVO

Miroslav Vlček|25. aug 2016 o 02:00

V roku 2011 vzniklo v Trnkove športové a záujmové združenie Trnkov (ŠZZ Trnkov), ktoré sa popri iných športových činnostiach venuje predovšetkým výchove futbalovej omladiny. Prvé súťažné futbalové kroky trnkovskí mladíci začali písať v roku 2014, odkedy Oblastný futbalový zväz Prešov riadi súťaž mladších žiakov.

Tohto roku však Trnkov a Nemcovce spojili sily, aby vytvorili spoločné družstvo starších žiakov, ktoré pôsobí v 4. lige D ObFZ Prešov. Spoločný tím Trnkov/Nemcovce má za sebou už aj oficiálnu futbalovú premiéru na veľkom ihrisku. Proti Uzovciam však ťahali za kratší koniec, ale v tomto prípade tak nešlo ani o výsledok ako o radosť z pohybu a predovšetkým z futbalu ako-takého.  

„Tak nám ako aj Nemcovciam skončili niektorí hráči v kategórii mladších žiakov, preto sme našli spoločnú reč a vytvorili sme jeden tím Trnkov/Nemcovce. Našim hlavným cieľom je výchova futbalovej mládeže, jednoducho musíme deťom ukázať cestu k športu a všetci musíme spraviť preto, čo najviac. Zároveň má veľmi teší, že deti si okúsia ako chutí futbal na veľkom ihrisku,“ rozhovoril sa predseda záujmového združenia Ján Onofrej, ktorého zároveň teší, že o mladých hráčov z Trnkova je záujem. „Výsledky našej práce sa už dostavili, nakoľko viacerí naši hráči či hráčka sú na hosťovaní (resp. majú striedavý štart) v klube 1. FC Tatran Prešov. Máme šikovných trénerov, ktorí sa týmto deťom venujú najlepšie ako vedia. Dokonca pre deti chystáme aj atletické tréningy, keďže atletika by mala byť základom každého začínajúceho športovca. Touto cestou pozývam medzi nás ďalšie deti, už teraz k nám dovážajú deti z Okružnej, Lady, Lipníkov či Chmeľova.“

Tréningový proces mladších a starších hráčov prebieha od pondelka do piatka a to striedavo na multifunkčnom ihrisku v Trnkove, resp. na veľkom ihrisku v Nemcovciach. Pri tomto konštatovaní sme sa nemohli zabudnúť opýtať na to, či v Trnkove sa raz nedočkáme veľkého futbalového ihriska. „My do budúcnosti plánujeme vybudovať veľké ihrisko, aby sme mohli hrať majstrovské zápasy v domácom prostredí. Verím, že tento náš cieľ sa podarí naplniť a do troch rokov začneme s výstavbou ihriska. Obec Trnkov nám vychádza vo všetkom v ústrety, tak verím, že o pár rokov opäť o niečo futbalovo povyrastieme,“ ukončil predseda športovo-záujmového združenia Trnkov Ján Onofrej, ktorý je tiež členom Výkonného výboru ObFZ Prešov.

(miv)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: