Oznamy TMK

Školenie trénerov v rámci ObFZ

Ján Mano|22. jún 2020 o 18:00

Po období poznačenom obmedzeniami v bežnom i futbalovom živote prichádza k výraznej zmene formy školenia trénerov licencie UEFA B a UEFA GC. Počas obdobia, keď bol výraznejšie obmedzený pohyb obyvateľov a boli zakázané hromadné akcie sme školenia trénerov licencia UEFA A a UEFA B realizovali prostredníctvom aplikácií Teams a Skype cez internet. Vzhľadom na veľmi pozitívnu odozvu sa bude čiastočne realizovať školenie trénerov prostredníctvom aplikácii (Teams a Skype) cez internet aj v ďalších typoch školenia.

Ako sa to prejaví v praxi? Tréneri si môžu vypočuť prezentácie v pohodlí domova, nemusia cestovať do Košíc, resp. sídiel ObFZ (eventuálni organizátori školení UEFA GC) a viacerí tréneri sú hlavne v diskusii aktívnejší.

V rámci školenia trénerov UEFA GC v pôvodnom formáte organizácie školenia tréneri mali v mieste školenia absolvovať 6 blokov kontaktného vyučovania v rozsahu 40 hodín a teraz absolvujú 4 bloky kontaktného školenia v rozsahu 24 hodín a 6 blokov dištančného štúdia prostredníctvom aplikácií cez internet v rozsahu 14 hodín. V rámci kontaktnej výuky absolvujú tréneri len workshopy a prax na ihrisku. Rozsah blokov dištančného školenia je 1,5 až 2 hodiny v rámci jedného bloku. Na záver absolvujú záverečnú skúšku z pravidiel futbalu a z teórie.

V rámci školenia trénerov licencia UEFA B absolvujú tréneri už len 7  blokov školení v Košiciach v celkocom rozsahu 36 hodín (workshopy a prax  na ihrisku) a cez internet absolvujú prezentácie teórie v domácom  pohodlí v rozsahu 47 hodín. V mesiacoch september a október absolvujú  prax v tzv. mikroskupinách, keď jeden tréner organizuje tréning a ďalší  traja tréneri sa zúčastňujú na tréningu. Podrobné informácie s  upresnením termínov nájdete nižšie.

19.02.25. Spsôsob prihlasovania na školenia a semináre trénerov.pdf
UEFA GC II-2020 kalendar.pdf
UEFA GC 2020KE II - INFO.pdf
UEFA B II 2020-kalendar.pdf
UEFA B 2020 - KE II - INFO.pdf

Súvisiaci obsah