Články a novinky ObFZ

Gólové nádielky Tušíc – TNV V VI. lige a Malčíc v VII. lige. Úspešný štart Kapušianských Kľačan v VIII. lige.

Ján Mano|20. aug 2020 o 00:00

VI. liga mužov ObFZ Michalovce

Naša najvyššia oblastná súťaž pokračovala počas uplynulého víkendu svojim druhým kolom. Doslova „strelnicu“ si urobili zverenci trénera Petra Škultétyho z Tušíc – TNV, ktorí v Pozdišovciach konto domáceho brankára zaťažili až 11 gólmi! Hostia si tak po prvom neúspešnom výsledku v Zalužiciach (1:2) napravili chuť. Pri chuti zostávajú spomínané Zalužice. Tie mali v úvode dosť ťažký žreb. V prvom kole doma ale zdolali kvalitný celok Tušíc a v druhom kole cestovali do Trhovíšť, odkiaľ sa body domov len – tak nevozia. Domáci nastúpili na toto stretnutie bez svojej opory a to brankára Martina Bodnára a hostia to dokonale využili, keď vyhrali v Trhovišti jasne rozdielom triedy 4:1. Za zmienku stojí ešte fakt, že v domácom tábore sa v druhom polčase 2x červenalo.

Podobne ako Zalužičania zaznamenali výborný štart do súťaže aj Palínčania. Jeden z favoritov súťaže zvládol oba úvodné stretnutia, keď najprv vyhral jasne v Dúbravke a v druhom kole zdolal snaživý tím Žbiniec. Zverenci trénera Radovana Melníka síce prehrali v Palíne vysoko 1:5, ale je to pre nich dosť krutý výsledok, nakoľko v poli sa partia okolo kapitána a špílmachra tohto mužstva Lukáša Jurča snažila a domácim občas v zápase nebezpečne podkúrila.

Vskutku katastrofálny štart do nového súťažného ročníka majú za sebou hráči Zemplínskej Širokej. Tí majú po dvoch prehrách v tabuľke vysoko pasívne skóre 1:12 a bez ukrajinských posíl to bude mať tento rok v súťaži asi Zemplínska Široká veľmi ťažké. Naopak, Dúbravka sa po úvodnej domácej prehre  s favoritom z Palína oklepala a po veľmi dlhom čase sa konečne tešila z víťazstva a to dokonca na súperovom ihrisku. Tri body z „Rebrina“ budú chcieť „Lukovci“ potvrdiť doma už túto nedeľu, keď doma privítajú Záhor. Ten vyťažil z úvodných dvoch domácich stretnutí „len“ tri body. Najprv v úvodnom kole tesne zdolal doma Pozdišovce, no ostatnú nedeľu už „Sovy“ nestačili na Krásnovce, ktorým podľahli tesne 2:3. Krásnovčania po zmenách vo vedení klubu opäť potvrdili, že štart do súťaže majú už druhý rok po sebe veľmi dobrý!

2 body – 0 gólov. Taká je bilancia Hatalovčanov po dvoch kolách. Najprv sa bezgólová remíza zrodila v úvodnom tradičnom veľkom susedskom derby zápase v Žbinciach. Hostia nedokázali využiť ani fakt, že ¾ zápasu hrali o jedného hráča v poli naviac. V druhom kole hostili pre zmenu v „Gamrač Parku“ veľmi silné Vyšné Remety. Tie svoju kvalitu na ihrisku potvrdili, domácim nedovolili skórovať a domov si tak odviezli veľmi cenný bod a ten budú chcieť potvrdiť vo veľkom šlágri možno aj celej jesene, keď v nedeľu v „Praščak Arene“ hostia aktuálneho lídra z Palína.

Premiérové víťazstvo si najvyššej okresnej súťaži pripísali Veľké Slemence. Tie po úvodnom debakli vo Vyšných Remetoch (1:10) hostili doma „Medveďov“ z Poruby p/V. Hostia na toto stretnutie nastúpili len s 10 hráčmi a to domáca družina okolo kapitána Ďuriho Mihoka aj využila a na svojom malom ihrisku sa po víťazstve 2:0 tešila z troch bodov.

VII. liga ObFZ Michalovce

24 gólov za 3 zápasy! Taká je strelecká potencia Malčíc, ktoré sú po troch kolách a troch víťazstvách spoločne s Rakovcom n/O a Zalužicami „B“, na čele spoločnej siedmej ligy v ObFZ Michalovce. V poradí už tretie kolo bolo v druhej najvyššej okresnej súťaži bohaté na góly. Padlo ich dovedna 36, čo robí parádny 4,5 gólový priemer na jeden zápas. Najviac sa darilo už spomínaným Malčiciam ale aj ambicióznemu Rakovcu n/O. Ten vyhral rozdielom triedy v Kusíne a „Bakajsovci“ na čele s predsedom Jurajom Leškom patria k horúcim ašpirantom na postup. Veď Rakovcu n/O by aj vyššia súťaž svedčala, ale rozhodnúť sa samozrejme musí na ihrisku! 9 bodov na konte má aj „béčko“ Zalužíc. Zverenci trénera Stanislava Fulajtára st., vyhrali aj druhý zápas na ihrisku súpera, keď si rozdielom triedy poradili na ihrisku v Porostove. Práve Porostov mal celkom smelé ambície v tomto súťažnom ročníku. Zatiaľ ich však partia okolo predsedu miestneho klubu Milana Goreja,  ktorému nik na Zemplíne ako „BOSS“ nepovie, nedarí napĺňať. V prvom kole síce Porostov doma vysoko zdolal Iňačovce, no 7 gólový debakel v Ložíne a ostatná domáca prehra práve s „béčkom“ Zalužíc poriadne naštrbila plány Porostova v tejto súťaži. Pravda, sme len na začiatku a do konca tejto mimoriadne zaujímavej súťaže je ešte veľmi ďaleko. 6 bodov majú po troch kolách na konte Bracovčania. Tí najprv v úvodnom kole tesne zdolali v derby Ložín, potom „vybuchli“ v Hažíne a naposledy doma zdolali podľa predpokladov Pusté Čemerné jasne 4:0. Strelecky sa zaskvel domáci Cígler, ktorý zaznamenal všetky góly domáceho celku. Pusté Čemerné tak po troch prehrách a len jedno strelenom góle zatiaľ uzatvára tabuľku siedmej ligy. Predposledné s jedným bodom na konte je zatiaľ „béčko“ Pavloviec n/U. To naposledy schytalo 7 gólov v „ Bihary Parku“ v Remetských Hámroch. Miestne ihrisko sa skutočne nachádza v nádhernej prírodnej scenérii. Štadión obklopujú lesy, popri ihrisku tečie potok. Pohľad na tento futbalový areál je skutočným pohladením duše nejedného futbalového fanúšika, ktorý merá cestu do tejto obce neďaleko Morského Oka. A domáce mužstvo po dvoch úvodných vysokých prehrách, konečne zabodovalo naplno a jasne 7:1 zdolalo Pavlovce n/U „B“!

Tesný výsledok 2:1 sa v nedeľu zrodil pod „Vajanskými“ komínmi vo Vojanoch kde domáci hostili výpravu z Ložína, ktorý vedie bývalý skvelý bývalý futbalista Humenného či Michaloviec – Ľubomír Micák. Jeho zverenci ho potešili hlavne minulý týždeň, keď vysoko deklasovali Porostov 7:0 a ani z Vojan nemuseli hostia odchádzať naprázdno, keď boli herne lepším mužstvom. O víťazstvo sa v nedeľu pokúšať už v nedeľu, keď doma v derby zápase privítajú neďaleké Horovce. Tie majú rovnako ako Ložín na konte 3 body. Práve Horovce ich získali v nedeľu doma v zápase proti Iňačovciam, ktoré zdolali 2:0. 3 do tabuľky si pripísal aj Oborín. Do rodiska bývalého nebohého šéfa 1.FC Košice Alexandra Rezeša do Oborína pricestovalo „béčko“ Topolian. To malo veľmi dobrý vstup do súťaže, keď získalo 6 bodov,  no v Oboríne hosťom ale „ruže nekvitli“. V zápase, ktorý musel byť pre vtrhnutie diváka na hraciu plochu prerušený, padli 4 góly. Tri do siete hostí a tak sa z prvých bodov po výsledku 3:1, v novom súťažnom ročníku tešili domáci.

VIII. liga mužov ObFZ Michalovce

Až 14 gólov boli diváci svedkami v Stretave. Domáci zverenci „Peťa“ Pištu Horňáka hostili Úbrež, ktorá sa znova prihlásila do súťaži v ObFZ Michalovce. Strelecky sa zaskvel domáci Lukáš Kendereš, ktorý strelil 5 gólov svojho mužstva. Takže výsledok stretnutia Stretava – Úbrež 11:3! Bohaté na góly boli aj ďalšie stretnutia. Do Jovsy v nedeľu v úvodnom majstrovskom vystúpení pricestovala Koromľa. Hostia sa tak v Jovse ešte polčas držali, keď bol stav nerozhodný, no v tom druhom domáci potvrdili, že body sa z územia starostky obce Ľubice Čornejovej, len tak voziť nebudú! Svojmu súperovi nasúkali v druhom polčase 5 gólov a tak sa napokon z vysokého víťazstva 7:2 tešili domáci. 8 gólov padlo aj v Zbudzi, ktorá doma hostila „béčko“ Sobranecka. No „béčko jak béčko“. Hostia totiž v základnej zostave nastúpili a s niekoľkými hráčmi, ktorí v sobotu a teda deň pred zápasom nastúpili za „A“ mužstvo Sobranecka v Prešove. To poznačilo aj celkový priebeh tohto zápasu. Domácim slúži ku cti, že výsledkovo sa k svojmu súperovi vyrovnali, keďže prehrali iba o dva góly (3:5). Hráčska kvalita tak pochopiteľne bola viac na strane hostí, no Zbudza bude aj napriek tomu patriť určite k špičke najnižšej okresnej súťaže. Rovnako k špičke by mali patriť aj Kapušianske Kľačany. Tí sa z novu po rokoch ocitli na futbalovej mape a hneď vo svojom úvodnom vystúpení dokázali zvíťaziť na pôde Moravan tesne 1:0. A tak bola cesta zverencov trénera Tibora Rebreša, bývalého vynikajúceho obrancu Veľkých Kapušian veľmi veselá! Tesné jednogólové víťazstvo zaznamenalo Jastrabie pri Michalovciach. O jediný presný zásah v Beši sa postaral hosťujúci Belavý a tak sa z troch bodov v úvodnom kole tejto súťaže radovali „ Včelárikovci“!

Na snímke TJ Kapušianske Kľačany.

Lukáš Bodnár - dopisovateľ ObFZ

Súvisiaci obsah