07.02.2022 00:00
Deň 3
Peking 2022
Koniec

Absolútna senzácia a horor, kričal Merčiak. Shiffrinovej jazda trvala 11 sekúnd

Američanka Mikaela Shiffrinová nedokončila na ZOH v Pekingu 1. kolo obrovského slalomu.
Američanka Mikaela Shiffrinová nedokončila na ZOH v Pekingu 1. kolo obrovského slalomu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. feb 2022 o 04:04 (aktualizované 7. feb 2022 o 04:25)

Shiffrinová na ZOH prvý raz nedokončila preteky.

PEKING. Američanka Mikaela Shiffrinová neobháji olympijské zlato v obrovskom slalome. Na ZOH v Pekingu totiž nedokončila už prvé kolo.

Shiffrinová už v najvrchnejšom úseku spravila výraznú chybu, šmykla sa po boku a nezmestila sa do nasledujúcej bránky. Skončila tak už na siedmej bránke a po jedenástich sekundách jazdy.

"Pozrite sa, čo sa stalo, Shiffrinová vypadla! Tak to je absolútna senzácia a horor pre slávnu Američanku plánujúcu veľké výsledky v Pekingu. Prvýkrát na zimnej olympiáde nedokončí preteky," komentoval Marcel Merčiak v prenose RTVS.

Podobne dopadla aj talianska spolufavoritka Marta Bassinová, ktorá skončila tiež už po úvodných bránkach. Celkovo prvé kolo nedokončilo 21 pretekárok.

"Deň sa skončil predtým, ako sa vôbec začal. Je to veľké sklamanie, ale nebudem plakať, to by bolo iba mrhanie energie. Ako ste mohli vidieť, deje sa čokoľvek a deje sa to naozaj, naozaj rýchlo," citovala agentúra AP Shiffrinovú, ktorá išla krátko po vypadnutí trénovať na stredajší slalom.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Alpské lyžovanie»Absolútna senzácia a horor, kričal Merčiak. Shiffrinovej jazda trvala 11 sekúnd