Šok a slová útechy od mamy. V hlave už mám slalom, vravela Shiffrinová

Mikaela Shiffrinová po vypadnutí z obrovského slalomu na ZOH 2022 v Pekingu.
Mikaela Shiffrinová po vypadnutí z obrovského slalomu na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|7. feb 2022 o 10:10

Američanka vypadla krátko po štarte.

PEKING, BRATISLAVA. Na také momenty nie je zvyknutá. V obrovskom slalome vypadla naposledy pred štyrmi rokmi v Kronplatzi a teraz na olympijskej zjazdovke Ice River (Ľadová rieka) neďaleko Pekingu.

Mikaela Shiffrinová vydržala na trati prvého kola iba sedem bránok a jej nádeje na tretie olympijské zlato zmizli po 11 sekundách. 

"Zo všetkých možných scenárov pre najväčšiu hviezdu amerického tímu v jej prvom vystúpení - od triumfálnej obhajoby víťazstva až po tesnú prehru - sa naplnil taký, o ktorom nikto neuvažoval, pretože bol šokujúci a veľmi zriedkavý," napísali New York Times.

Ešte dlho potom, čo vypadla, stále Shiffrinová s palicami zapichnutými v snehu mimo trate a hľadela na miesto, kde chybovala. Až po dvanástich minútach zišla dolu, kde ju v cieľovom stane čakala mama a trénerka Eileen.

"Je ťažké to hodiť za hlavu, najmä pre mňa. Nad takými nešťastnými momentmi väčšinou dlho premýšľam," vravela Shiffrinová pre NBC.

"Ale tu na to nie je čas, nemôžem míňať energiu uvažovaním nad tým, čo je teraz už minulosťou. Musím si vyčistiť hlavu a už sa koncentrujem na slalom. Stále mám pred sebou dva olympijské týždne a teším sa na ne," dodala.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Alpské lyžovanie»Šok a slová útechy od mamy. V hlave už mám slalom, vravela Shiffrinová