Vlhová nepotrebuje slová špecialistov, tvrdí Velez-Zuzulová

Sklamaná Petra Vlhová po obrovskom slalome na ZOH 2022 v Pekingu.
Sklamaná Petra Vlhová po obrovskom slalome na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|7. feb 2022 o 10:15

Slovenskú lyžiarku hodnotia jej tréneri.

PEKING, BRATISLAVA. „Bude to ťažké vstávanie, ale verím, že to vydržíte aj kvôli mne. Dúfam, že vám vyčarím úsmev,“ vravela Petra Vlhová pre RTVS Šport pred začiatkom zimných olympijských hier v Pekingu.

Bola uvoľnená. Jej slová naznačovali, že v obrovskom slalome môže ukázať svoju lyžiarsku extratriedu. Napokon sa to však nepotvrdilo. Skončila až štrnásta.

„Je to sklamanie najmä pre Petru. Odštartovala stuhnutá, bolo cítiť, že nebola vôbec uvoľnená. A nejazdila tak, ako dokáže,“ hodnotila expertka RTVS Veronika Velez-Zuzulová.

Nevedela sa odosobniť a uvoľniť

Kým pred pretekmi si Vlhová pochvaľovala snehové podmienky v Čínskom národnom centre zjazdového lyžovania v Jen-čchingu, po pretekoch to už neplatilo.

„Vo včerajšom voľnom lyžovaní to bolo čerstvo ratrakované. Dnes sa podmienky zmenili. Nevedela sa odosobniť a uvoľniť,“ priznal Vlhovej slovenský tréner Matej Gemza.

„Je to trochu sklamanie, lebo ambície boli určite vyššie. Nevyšlo to podľa predstáv, nie je veľa dôvodov na radosť,“ poznamenal Vlhovej kondičný tréner Šimon Klimčík.

Slovenská lyžiarka nepotvrdila výbornú formu v obrovskom slalome, keď v posledných pretekoch Svetového pohára v Kronplatzi skončila druhá.

Gemza: Je to boj vo vnútri

„Dnes to nebol náš dobrý deň, Peťa nepodala výkon, na ktorý sme zvyknutí. Sme z toho smutní a rozhorčení,“ naznačil Gemza.

Poodhalil tiež, ako sa po nevydarených pretekoch môže Vlhová cítiť.

„Je to zmiešaný pocit v hlave. Bojuje sama so sebou, vie, že dokáže jazdiť lepšie, ale nevie to dostať zo seba von. Je to vnútorný boj, nie je to jednoduchá situácia,“ opisoval Gemza.

„Výsledok ju mrzí, ale hodí to za hlavu. O dva dni sú nové preteky, nová šanca a verím, že Petra nám urobí radosť a predvedie svoj optimálny výkon a budeme sa radovať,“ dodal Klimčík.

Nepotrebuje slová špecialistov

Kým očakávania slovenských fanúšikov pred obrovským slalomom boli obrovské, pred stredajším slalomom budú brutálne.

Je to zmiešaný pocit v hlave. Bojuje sama so sebou, vie, že dokáže jazdiť lepšie, ale nevie to dostať zo seba von.


Matej Gemza, asistent trénera

Vlhová v ňom v aktuálnej sezóne vyhrala päť zo siedmich pretekov. A len dva razy bola druhá. S predstihom získala aj malý glóbus za slalom. Bude najväčšou favoritkou.

„Nechcela by som byť na jej mieste. Je to jediná slovenská športovkyňa, od ktorej sa očakávajú medaily,“ vraví Velez-Zuzulová.

„Slovenský fanúšik vie byť milý, ale aj drsný. Musí to zobrať športovo, rovnako ako Petra. Nepotrebuje slová špecialistov, ona sama chce priniesť medailu z olympiády,“ dodala.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Zjazdové lyžovanie»Vlhová nepotrebuje slová špecialistov, tvrdí Velez-Zuzulová