Vie, že jej mama umiera. Pozerám sa na život inak, vraví súperka Vlhovej

Sara Hectorová.
Sara Hectorová. (Autor: SITA/AP)
Boris Vanya|6. feb 2022 o 06:00 (aktualizované 6. feb 2022 o 13:24)

Sara Hectorová je najväčšia favoritka obrovského slalomu.

PEKING. Vrútila sa do cieľa, prudko zabrzdila a od radosti zvýskla. V ruchových mikrofónoch bolo počuť, ako sa smeje. Dala si pekný vianočný darček. A po rokoch trápenia a ťažkých životných skúšok bola opäť šťastná.

Sara Hectorová vyhrala 22. decembra minulého roka vo francúzskom Courcheveli obrovský slalom Svetového pohára. Sedem rokov po svojom prvom a dovtedy jedinom triumfe v "bielom cirkuse", ako kolotoč pretekov SP nazývajú. 

Nebol to však ojedinelý výsledok. Švédka naň nadviazala aj v Kranjskej Gore a v Kronplatzi. Zo šiestich obrovských slalomov v tejto sezóne vyhrala polovicu, raz bola druhá a raz tretia.

Rodáčka zo Sandvikenu (29) je najväčšou favoritkou prvej ženskej zjazdárskej disciplíny na ZOH 2022 v Pekingu, ktorú absolvujú pretekárky na trati v Jen-čchingu v pondelok nadránom stredoeurópskeho času (1. kolo o 2.30, 2. kolo o 7.30).

Po zranení prišiel ďalší úder

V decembri 2015 Hectorová nedokončila obrovský slalom v domácom prostredí v Aare. Trať opúšťala ubolená na saniach.

"Je to vážne, operácia bude nevyhnutná," predpovedal tímový lekár Per Liljeholm. Zjazdárka mala poškodené jabĺčko v ľavom kolene, sezóna sa pre ňu skončila predčasne.

Hectorová si nebola istá, či sa jej ešte niekedy podarí vrátiť medzi svetovú elitu. Rehabilitácia sa vliekla, Švédka si potrebovala vyčistiť hlavu, aby našla energiu. Vyrazila na vlastnú päsť na desaťdňovú dovolenku v Kostarike a v Los Angeles.

Pred návratom sa cítila oveľa lepšie, mala pocit, že koleno je celkom v poriadku a navyše zohnala na dlhú cestu domov letenku do biznis triedy.

"Vravela som si: Do riti, teraz sa v mojom živote všetko otočilo a už to bude iba dobré," spomínala pre Aftobladet. Potom jej zazvonil telefón.

Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Alpské lyžovanie»Vie, že jej mama umiera. Pozerám sa na život inak, vraví súperka Vlhovej