Dvojitá smola Trnavy. Rusov spôsobil gól a odniesli ho na nosidlách

(Autor: TASR)
Ivan Mriška|13. mar 2021 o 21:30

Trnavčania nevyhrali v Žiline desať rokov.

ŽILINA. Vyzeralo to na jednoduchý zákrok, brankár Trnavy však spravil hrubú chybu. Lopta mu vypadla a žilinský legionár Taofiq Jibril pohodlne vyrovnal gólom do prázdnej brány.

Aby toho nebolo málo, Dobrivoj Rusov zle dopadol a zranil si koleno. Z ihriska ho museli odniesť na nosidlách a do brány išiel náhradník Ľuboš Kamenár.

Bývalý slovenský reprezentant naposledy chytal v júli na konci minulého ročníka.

Smolný moment z 88. minúty sa ukázal ako kľúčový. Trnavčania viedli po góle Saymona Cabrala, v absolútnom závere však prišli o všetky body.

Po smolnom momente to vyzeralo na remízu 1:1, no v šiestej minúte nastavenia si loptu do vlastnej brány nasmeroval obranca Filip Twardzik.

Skúsený Kamenár tak inkasoval gól z jedinej strely, ktorá naňho letela v prebiehajúcej sezóne.

„Tak, ako sme doma zlomili zlú sériu so Žilinou, tak sme to chceli aj dnes. Do 88. minúty sa nám to darilo. Potom sa udiali veci aké sa udiali, bohužiaľ, futbal vie byť aj takýto krutý. Prišli sme o kapitána, prvýkrát postavím dorastenca a dostane červenú kartu a potom ešte v 96. minúte z tečovanej strely dostaneme gól a nemáme ani bod.

Žilina mala územnú prevahu, ale my sme priestory dobre vykrývali a vyložené šance nemala. My sme v prvom polčase nedotiahli veci, v druhom áno a výsledok sme chceli ustrážiť. Ale bohužiaľ,“ citovala TASR trénera Spartaka Trnava Michala Gašparíka.

Momentka zo zápasu Žilina - Trnava.
Momentka zo zápasu Žilina - Trnava. (Autor: TASR)

Po góle v 96. minúte sa Žilinčania tešili, akoby oslavovali titul.

„My sme sa na tento zápas zodpovedne pripravili a vedeli sme, kde bol problém v Trnave a svojím spôsobom sme zámer splnili. Držali sme Trnavu v prvom polčase viac-menej na jej polovičke a snažili sme sa ju unaviť. To sa možno v závere aj potvrdilo.

Do druhého polčasu sme chceli niečo zmeniť, chýbala nám dynamika. Chalani pracovali dobre, ale zmeny nám pomohli, prišli svieži hráči a oni rozhodli, že sme zvíťazili. Mali sme aj kus šťastia, ale išli sme za ním a dnes nám bolo dopriate. Rozhodlo sa v posledných sekundách, futbal je krásny, o to viac sú tam emócie. Chlapcom gratulujem k víťazstvu,“ hodnotil podľa TASR tréner MŠK Žilina Pavol Staňo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dvojitá smola Trnavy. Rusov spôsobil gól a odniesli ho na nosidlách