Žilina zlomila Trnavu v 96. minúte. Kalmár rozhodol krásnym gólom

Momentka zo zápasu DAC Dunajská Streda - ViOn Zlaté Moravce.
Momentka zo zápasu DAC Dunajská Streda - ViOn Zlaté Moravce. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|13. mar 2021 o 19:15

Na gól v nadstavbe sa čakalo 72 minút.

AKTUALIZOVANÉ o 20:20

DUNAJSKÁ STREDA. Najvyššia slovenská súťaž odštartovala desaťkolovú nadstavbovú časť piatimi sobotňajšími zápasmi.

Štyri z nich sa začali v identickom čase o 17.00 hod, duel medzi Žilinou a Trnavou mal výkop o 18.30 hod. 

72-minútové čakanie

Vo všetkých štyroch úvodných zápasoch bol veľmi dlho nerozhodný stav. Prvý gól v nadstavbovej časti tak padol až v 72. minúte, a to na štadiónoch v Dunajskej Strede a Pohroní.

Futbalisti FC DAC Dunajská Streda zvíťazili v 1. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul nad FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 2:0.

Domácich poslal do vedenia nádherným gólom kapitán Zsolt Kalmár, minútu pred koncom stanovil konečný výsledok Eric Ramirez.

Druhá Dunajská Streda má v tabuľke 47 bodov a na vedúci Slovan stráca aktuálne sedem bodov. Bratislavský klub ale dohrá kolo v nedeľu proti AS Trenčín.

V druhom zápase v majstrovskej vetve triumfovala tretia Žilina v domácom stretnutí so štvrtou Trnavou 2:1. Spartak pritom ešte v 87. minúte viedol zásluhou gólu Saymona Cabrala z úvodu druhého polčasu.

V závere ale najprv vyrobil veľkú chybu brankár Dobrivoj Rusov, ktorému vypadla lopta z rúk a do prázdnej brány ju doklepol striedajúci Taofiq Jibril. Hosťujúci gólman sa navyše zranil pri dopade na trávnik a musel nútene striedať.

O tri minúty neskôr videl červenú kartu obranca Trnavy Lukáš Jendrek a smolný záver pre hostí vyvrcholil v piatej nadstavenej minúte, keď strelu Tibora Slebodníka smolne tečoval za chrbát náhradného brankára Ľuboša Kamenára obranca Filip Twardzik.

Senica ostáva posledná

Nerozhodný stav bol dlho aj na všetkých troch štadiónoch v zápasoch skupiny o záchranu, ani jeden ale napokon neskončil bezgólovou remízou.

Pohronie v domácom zápase dokonca zdolal Senicu rozdielom triedy, v 72. minúte poslal domácich do vedenia Čech Chvěja, o päť minút zvýšil Blahút a v 84. minúte uzavrel Da Silva.

Záhoráci ostávajú na poslednom mieste v tabuľke, Pohronie je druhé.

Na čelo dolnej šestky sa prepracovala Sereď.

Tréner Gergely Geri pri svojej premiére doviedol svoj tím k víťazstvu nad Ružomberkom, ktorý vstupoval do nadstavby ako najlepší tím.

O víťazstve domácich rozhodol v 81. minúte obranca Martin Slaninka.

Posledný zápas medzi Michalovcami a Nitrou sa skončil remízou, skóre otvoril Ismar Tandir z pokutového kopu v 83. minúte, predtým bol vylúčený hosťujúci obranca Lukáš Fabiš.

Hostia napokon vyrovnali v nadstavenom čase, keď si po rohovom kope strelil nešťastný vlastný gól vsietil Vaško.

Fortuna liga - výsledky

Skupina o titul:

Dunajská Streda - Zlaté Moravce 2:0 (0:0)

Góly: 72. Kalmár, 89. Ramirez

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Žilina - Trnava 2:1 (0:0)

Góly: 87. Jibril, 95. Slebodník - 49. Cabral

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "My sme sa na tento zápas zodpovedne pripravili a vedeli sme, kde bol problém v Trnave a svojím spôsobom sme zámer splnili. Držali sme Trnavu v prvom polčase viac-menej na jej polovičke a snažili sme sa ju unaviť. To sa možno v závere aj potvrdilo. Do druhého polčasu sme chceli niečo zmeniť, chýbala nám dynamika. Chalani pracovali dobre, ale zmeny nám pomohli, prišli svieži hráči a oni rozhodli, že sme zvíťazili. Mali sme aj kus šťastia, ale išli sme za ním a dnes nám bolo dopriate. Rozhodlo sa v posledných sekundách, futbal je krásny, o to viac sú tam emócie. Chlapcom gratulujem k víťazstvu."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Tak ako sme doma zlomili zlú sériu so Žilinou, tak sme to chceli aj dnes. Do 88. minúty sa nám to darilo. Potom sa udiali veci aké sa udiali, bohužiaľ futbal vie byť aj takýto krutý. Prišli sme o kapitána, prvýkrát postavím dorastenca a dostane červenú kartu a potom ešte v 96. minúte z tečovanej strely dostaneme gól a nemáme ani bod. Žilina mala územnú prevahu, ale my sme priestory dobre vykrývali a vyložené šance nemala. My sme v prvom polčase nedotiahli veci, v druhom áno a výsledok sme chceli ustrážiť. Ale bohužiaľ."

Skupina o záchranu:

Michalovce - Nitra 1:1 (0:0)

Góly: 83. Tandir (pen.) - 91. Vaško (vl.). ČK: 81. Fabiš (Nitra) po 2. ŽK

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Nevyšiel nám prvý polčas, nehrali sme v ňom dobre. Všade sme boli neskôr ako súper, ktorý si vypracoval viaceré šance. Do druhého polčasu sme zmenili systém a potom to už bolo lepšie. Mali sme tri vyložené šance, nepremenili sme ich. Mrzí nás strata dvoch bodov, keď sme po poslednej štandardnej situácii inkasovali vlastný gól, ale chybu sme spravili už pred ním. Zápas sme mali dohrať na súperovej polovici."

Peter Lérant, tréner FC Nitra: "Na chlapcov sme hrdí, po celý zápas sme boli lepšie mužstvo. Do šatní sme mali ísť minimálne s dvojgólovým vedením, pretože sme v prvom polčase mali viacero šancí. Po prestávke sme mali problémy s nakopávanými loptami na Tandira, po ktorých mal súper šance. Mrzí ma, že asi v každom zápase proti nám má súper jedenástku. Po vylúčení sme hrali vabank, vrhli sme všetko do útoku a podarilo sa nám vyrovnať. Je to pre nás isté zadosťučinenie. Neviem si predstaviť, keby sme takto poškodení mali cestovať domov opäť s prehrou."

Pohronie - Senica 3:0 (0:0)

Góly: 72. Chvěja, 77. Blahút, 84. Da Silva

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Jan Kameník, tréner Pohronia: "Som rád, že sme zvládli tento zápas a dotiahli ho do víťazstva. Minulý týždeň sa nám to nepodarilo a doma sme to chceli spraviť pred divákmi, ktorí nás povzbudzujú aj spoza plota. Mali sme dobrý vstup, boli sme aktívnejší, trošku nám chýbal dôraz v pokutovom území. Potom sa hostia zdvihli, začali byť tiež aktívnejší, vyrovnali hru. Ponúkli sme im jednu vyloženú šancu a navyše hrozili i zo štandardiek. My sme mali zlý vstup do druhého polčasu. Súper nás prevýšil v pohybe. Nedostávali sme sa k odrazeným loptám, hrali sme hlboko, nedokázali sme sa hore udržať. Nedostupovali sme súpera. Snažil som sa urobiť jednu zmenu v zostave a napokon sme to boli my, čo sme strelili prvý gól. To bolo dôležité. Snažili sme sa byť následne kompaktní v defenzíve a vyšla nám brejková situácia, ktorú sme dotiahli do druhého gólu. Tretím sme to už definitívne rozhodli. Hráčom patrí veľká vďaka za to."

Karol Praženica, tréner Senice: "Je to pre nás krutý výsledok. Začiatok zápasu sme nechytili, ale postupne sme sa do neho dostali a mali sme tam aj obrovskú šancu i ďalšiu pološancu. Žiaľ neboli sme efektívni. Druhý polčas sme boli aktívnejší až do inkasovaného gólu. Ten nás dostal do situácie, kedy sme zvesili hlavy a dostali ďalšie dva. Do toho prvého gólu sme však rozhodne neboli slabším tímom."

Sereď - Ružomberok 1:0 (0:0)

Gól: 81. Slaninka

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Priebežná tabuľka

Skupina o titul:

Skupina o záchranu:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Žilina zlomila Trnavu v 96. minúte. Kalmár rozhodol krásnym gólom