Tréner ostáva, zatiaľ neodišiel ani kanonier. Pritom sa lúčil v slzách

Pod vedením Antala Németha DAC ešte neprehral.
Pod vedením Antala Németha DAC ešte neprehral. (Zdroj: TASR, Autor: Nándor Fekete)
Titanilla Bőd|2. jún 2021 o 20:36

Klub prišiel v dôsledku pandémie o dva a pol milióna eur.

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalistov Dunajskej Stredy povedie aj v novej sezóne Antal Németh. „Nebolo to ťažké rozhodovanie. Podpíšeme s ním zmluvu na 1 plus 1 rok,“ oznámil majiteľ klubu Oszkár Világi v rozhovore v relácii Domáca pôda na oficiálnej stránke klubu.

47-ročný maďarský kouč prišiel na Žitný ostrov pred rokom ako asistent Bernda Storcka. Po prepustení nemeckého trénera viedol v posledných piatich zápasoch najvyššej súťaže mužstvo ako hlavný tréner.

Presvedčivé výkony

DAC pod jeho vedením neprehral, jeho bilancia bola štyri víťazstvá a jedna remíza. Németh získal aj mimoriadne cenný skalp veľkého rivala, keď Dunajská Streda dokázala zdolať Slovan na Tehelnom poli.

Dunajskostredčania napokon obsadili druhé miesto v lige, na majstrovský Slovan stratili iba šesť bodov.

„Výkon v posledných stretnutiach bol veľmi presvedčivý. Boli sme takticky veľmi dobre pripravení, dokázali sme zareagovať aj v priebehu zápasu. To nám uľahčilo rozhodovanie o osobe trénera. Anti je navyše veľmi obľúbený v celom klube,“ uviedol Világi.

Videoanalytik z Anglicka

Spolu s Antalom Némethom pokračujú pri mužstve aj tréner brankárov Martin Raška a kondičný tréner Csaba Gábriš. Klub hľadá ešte posilu na pozíciu prvého asistenta.

Novým videoanalytikom Dunajskej Stredy sa stal 23-ročný Angličan Tristan Thomas, ktorý v minulosti pracoval pre akadémiu Bayernu Mníchov, pôsobil tiež v Anglicku, Švédsku a v uplynulej sezóne pomáhal ako poradca hlavného trénera Slavie Praha a Českých Budějovíc.

Čo bude s Ramírezom?

Dunajská Streda zatiaľ oficiálne informovala o štyroch odchodoch: klub opustia Máté Vida, Isaac Christie-Davis, Jannik Müller a Sidney Friede, ktorý pre zdravotné problémy musí ukončiť kariéru.

Koncom sezóny sa bral už ako hotový fakt aj prestup Erica Ramíreza do Rubinu Kazaň. Samotný hráč sa po poslednom kole lúčil v slzách, dojato ďakoval za podporu a otvorene rozprával o odchode do Ruska.

Podľa ruskej tlače mal štvrtý tím ruskej ligy ponúkať za Ramíreza tri milióny eur. 

„Ramírezov transfer sa neuskutočnil, to sa neuzavrelo. Ramírez je stále s nami. Máme teda celkom veľa útočníkov, posilniť musíme najmä obranu a stred poľa,“ vyhlásil majiteľ klubu.

Najlepší hráč slovenskej ligy Zsolt Kalmár totiž bude celú jeseň chýbať pre komplikované zranenie kolena.

Na Žitný ostrov sa má vrátiť Andrej Fábry po hosťovaní v Seredi.

Tvrdý úder pre rozpočet

Pandemická situácia tvrdo zasiahla dunajskostredský klub. Podľa majiteľa prišiel DAC v dôsledku pandémie až o dva a pol milióna eur. „Zo strany štátu sme dostali spolu s akadémiou 170 až 180 tisíc eur ako kompenzáciu,“ tvrdí Világi.

Dunajskostredský biznismen je presvedčený, že pred plnými tribúnami by mužstvo nepostrácalo toľko bodov. Chýbajúci príjem zo vstupného či bufetov zase negatívne ovplyvnil rozpočet klubu.

„Pritom sme sa snažili všetkými možnými spôsobmi dostať divákov na tribúny. Ale komunikácia s kompetentnými viazla,“ dodal Világi.

DAC napríklad chcel v období prvého plošného testovania otestovať svojich fanúšikov pred domácim zápasom so Slovanom, ale ich plány stopol regionálny úrad verejného zdravotníctva. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner ostáva, zatiaľ neodišiel ani kanonier. Pritom sa lúčil v slzách