Kanonier sa lúčil bez koruny a so slzami v očiach. VAR vylúčil prvého hráča

Gólová radosť hráčov DAC Dunajská Streda.
Gólová radosť hráčov DAC Dunajská Streda. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|23. máj 2021 o 01:11

Hráči dostali medaily už pred zápasom.

DUNAJSKÁ STREDA. Pred zápasom sa odovzdávali medaily. Strieborné i bronzové.

Stretnutie medzi Dunajskou Stredou a Trnavou už nemohlo ovplyvniť tabuľkové umiestnenie súperov, no krajské derby sľubovalo dobrý futbal.

Víťazstvo DAC 2:0 sa napokon zrodilo ľahšie, než sa čakalo. Trnava hrala od 17. minúte v oslabení po vylúčení Martina Bukatu a v 57. minúte prišla o ďalšieho hráča, keď kapitán Martin Mikovič obdržal druhú žltú kartu.

Domáci napokon rozhodli gólmi Marka Divkoviča a Andriju Baliča. Mohli pridať aj tretí gól, no Eric Davis z bieleho bodu mieril vedľa.

„Škoda. Kým sa hralo jedenásť na jedenásť, myslím si, že sme boli aktívnejším a nebezpečnejším mužstvom. Po prvom vylúčení prevzala iniciatívu Dunajská Streda a po druhom už to bolo len o jednom tíme. Otázka bola iba to, koľko gólov dostaneme. 2:0 je ešte prijateľný výsledok pre nás,“ znelo hodnotenie trénera Spartaka Michala Gašparíka.

VAR vylúčil prvého hráča

Prvú červenú kartu obdržal Martin Bukata po faule na Niklasa Sommera. Rozhodca Peter Ziemba mu najprv udelil žltú kartu, no po upozornení videorozhodcu si daný moment pozrel aj na obrazovke a svoj verdikt zmenil.

„Nebol tam žiadny úmysel,“ zdôraznil po stretnutí útočník Trnavy Ján Vlasko.

Potvrdil to aj Gašparík: „Bukata mi povedal, že súpera absolútne nevidel. Nešťastne ho trafil, ani nevie ako.“

Tréner Dunajskej Stredy Antal Németh bol toho názoru, že vylúčenie bolo správne.

„Možno to bol nebolo úmyselné, ale pravidlo hovorí jasne. Ak hráč trafí noho protihráča príliš vysoko, tak je to červená karta. Môžeme o tom diskutovať, či je pravidlo dobré. Je pravda, že červená karta zničila zápas,“ uviedol maďarský kouč DAC.

Musíte byť trpezliví

Sezónu začal ako asistent Bernda Storcka, no po jeho prepustení bol v závere ročníka v úlohe hlavného trénera.

DAC pod jeho vedením štyrikrát vyhral a raz remizoval, no o budúcnosti trénera klub stále neinformoval.

„Musíte byť trpezliví. Ja som trpezlivý. Nech sa stane čokoľvek, vážim si príležitosť, že som mohol viesť Dunajskú Stredu v týchto piatich zápasoch,“ odpovedal Németh na otázku či bude sedieť na lavičke aj v nasledujúcej sezóne.

Dunajská Streda získala bronzové medaily za sezónu 2020/2021.
Dunajská Streda získala bronzové medaily za sezónu 2020/2021. (Autor: TASR)

Emotívne rozlúčky

So Žitným ostrovom sa definitívne lúčil jeho krajan Máté Vida, ktorý nastúpil niekoľko minút pred koncom. Bol to jeho prvý štart za DAC v aktuálnej sezóne. Maďarský reprezentant sa zranil vlani v semifinále pohára v Ružomberku.

„Nechcem sa ľutovať, pozerám dopredu. Ale DAC navždy ostane v mojom srdci,“ vravel defenzívny stredopoliar, ktorý pred zranením kolena patril k stabilným hráčom základnej zostavy.

Z Dunajskej Stredy odchádza aj kanonier Eric Ramírez. Rubin Kazaň zaňho núka tri milióny eur.

„Má veľmi dobrú povahu. Rád trénuje, a tým pádom sa s ním ľahko pracuje. Verím, že bude úspešný i v ďalšej kariére,“ vravel o ňom tréner Németh.

„Zažil som tu množstvo vecí, dobrých i zlých. Odnesiem si so sebou veľmi veľa spomienok,“ hovoril Ramírez. Usmieval sa, no v očiach sa mu leskli slzy.

Bez koruny kráľa strelcov

DAC mohol mať druhý raz v histórii najlepšieho strelca ligy, no Ramírez na Pavla Diňu z ročníka 1993/94 nenadviazal.

V poslednom kole predbehol legionára z Južnej Ameriky David Kurminowski zo Žiliny. Dal štyri góly a so 19 presnými zásahmi mu patrí koruna kráľa strelcov.

Ramírez ostal na čísle šestnásť. V poslednom zápase nastúpil až v samom závere.

Spokojný Gašparík

Výsledok Trnavčanov nepotešil, no celkovo podali na jar výborný výkon a prebojovali sa do európskych pohárov.

Spokojný bol aj tréner Gašparík, ktorý zasadol na lavičku ako tretí tréner v priebehu sezóny po Mariánovi Šarmírovi a Norbertovi Hrnčárovi.

„V Trnave nie je jednoduché trénovať. Každý chce výsledky a k tomu aj kvalitnú hru, čo sa prvým dvom trénerom nie vždy darilo. Podarilo sa nám zmeniť obraz hry mužstva, hrali sme solídny futbal a prišli aj výsledky. Tretie miesto sme si zaslúžili,“ zdôraznil Gašparík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Kanonier sa lúčil bez koruny a so slzami v očiach. VAR vylúčil prvého hráča