Tatranu skomplikoval presun do Španielska štrajk

Prešovčania chcú v Španielsku zabojovať o dobrý výsledok.
Prešovčania chcú v Španielsku zabojovať o dobrý výsledok. (Autor: TASR)
Ján Leško|8. nov 2019 o 14:15

Dvadsaťhodinová cesta poznačila plánovanú prípravu.

PREŠOV. O možných komplikáciách s leteckým presunom do Španielska sa v určitých kruhoch pošuškávalo už počas stredajšieho extraligového derby Prešova s Košicami v TATRAN handball arene.

Obavy sa napokon ukázali ako opodstatnené.

Avizovaný štrajk palubných zamestnancov leteckej spoločnosti Lufthansa výrazne skomplikoval už predtým naplánovaný presun hádzanárov Tatrana Prešov na zápas na pôde španielskeho vicemajstra a aktuálneho lídra C – skupiny Ligy majstrov Bidasoa Irun.

Len vo Frankfurte n/M desaťhodinové čakanie

O detailoch vzniknutých cestovných komplikácií, ktoré značne narušia samotnú prípravu na zápas v Španielsku oficiálne informoval generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.

„Štvrtkový a piatkový štrajk spoločnosti Lufthansa neochromil iba západnú Európu, ale dotkol sa i našej výpravy. Zrušených bolo vyše tisíc tristo letov a medzi nimi i naše naplánované spojenie. Pôvodne sme mali letieť z Budapešti do Mníchova a odtiaľ do španielskeho Bilbaa s tým, že do cieľa sme mali doraziť v piatok okolo poludnia. Lenže o definitíve štrajku sme sa dozvedeli po stredajšom zápase s Košicami. Museli sme narýchlo konať a hľadať náhradné riešenie,“ povedal Benický a dodal:

„Ak všetko pôjde hladko, do nášho cieľa v Španielsku sa dostaneme až v sobotných ranných hodinách, teda v deň konania zápasu. Aj preto, lebo po prílete z Budapešti budeme nútení čakať na ďalší spoj do Španielska počas medzipristátia vo Frankfurte nad Mohanom skoro desať hodín. Iné spojenia na letiská v okolí Bilabaa, Irun či San Sebastian neexistujú. Iné alternatívy by zase znamenali komplikácie v našom ďalšom programe. Takto strávime na ceste z Prešova do dejiska zápasu najmenej dvadsať hodín.“

Ani presunom zápasu na iný termín by si Prešovčania príliš nepomohli.

„Sú to udalosti, na ktoré Tatran ani Európska hádzanárska federácia nemá žiadny vplyv. Ak by sme aj žiadali presunúť sobotný zápas na nedeľu, tak si skomplikujeme zase návrat, pretože v stredu trinásteho hráme ďalší zápas skupinovej fázy Ligy majstrov doma so Sportingom Lisabon. Ocitli sme sa v neľahkej situácii, napriek tomu sa určite popasujeme v Irune o čo najlepší výsledok.“

Odchod bez Kroka, Carapkin chce aj cez bolesť

Ďalšou zlou správou je, že do Španielska neodcestovala spojka Tatrana Prešov Dominik Krok.

Po zranení ramena bol záujem a snaha skúseného ortopéda, súčasného prednostu Kliniky ortopédie Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešova Jána Kľoca, vyliečiť ho konzervatívnym spôsobom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatranu skomplikoval presun do Španielska štrajk