Tatran vykročil rázne za trinástym titulom

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Ján Leško|23. apr 2017 o 16:55

Majster nepripustil ani len náznak prípadného prekvapenia.

PREŠOV. Obhajca majstrovského titulu pokračoval vo víťaznom ťažení aj v prvom stretnutí semifinále play–off slovenskej extraligy v hádzanej mužov.

Tatran Prešov, najlepší po základnej i nadstavbovej časti súťaže, presvedčivo zvíťazil na vlastnom ihrisku nad HK Agro Topoľčany 28:18.

Majster nepripustil ani len náznak prípadného prekvapenia. Hostia dali síce otvárací gól stretnutia, réžiu zápasu mali ale jasne pod kontrolou prešovskí hádzanári.

Topoľčany, tak ako v poslednom zápase nadstavbovej časti, v ktorom v Prešove prehrali o dvadsaťdva gólov, aj v prvom semifinále mali fázy, kedy s favorizovaným súperom držali krok.

Dali prvý gól, skúsený brankár Michal Meluš, ktorý mimochodom pár rokov obliekal aj dres prešovského Tatrana, zneškodnil niekoľko streleckých pokusov domácich.

Dokonca v trinástej minúte sa zapísal do listiny strelcov, keď presne trafil opustenú prešovskú bránu.

Zahanbiť sa však ale nedal ani na opačnom konci ihriska domáci gólman Igor Čupryna.

Naopak, svojimi excelentnými zákrokmi dostával do varu ľudí v hľadisku THA. Vychytal vo vyložených pozíciách kanonierov hostí, ktorí okrem toho trikrát vyšli naprázdno aj z pokutových hodov.

Takéto momenty – i pár parádnych kúskov v koncovke, hlavne krídiel Jakuba Hrstku a Tomáša Čípa či spojok Olivera Rábeka a Lukáša Urbana – stáli za to.

Topoľčany ale v konečnom dôsledku v úrovňou priemernom stretnutí neprinútili Prešovčanov siahnuť hlbšie do ich herného repertoáru.

Napriek tomu Tatran s prehľadom vyhral a ujal sa vedenia v semifinálovej sérii play–off (hranej na 3 výhry) na zápasy 1:0.

Strelec kontra brankár

K momentom, ktoré zaujali aj pobavili, patrili súboje momentálne najlepšieho domáceho extraligového strelca, 169-gólového Jakuba Hrstku, s brankárom hostí Michalom Melušom.

Po dvoch vtipne premenených sedmičkách sa prešovské krídlo smialo, v jednom prípade lopta z jeho ruky brankárovi hostí trochu nadvihla účes, neskôr sa obaja aj nezavinene zrazili v bránkovisku.

„S Melom sme sa takto nehecovali vzájomne po prvý raz. Obaja sa na seba chystáme. Raz to vyjde lepšie jednému, inokedy druhému. Tentoraz, myslím, že to lepšie vyšlo mne,“ rozhovoril sa autor siedmich prešovských gólov J. Hrstka.

„Nuž, po tej prvej sedmičke som sa zasmial, pretože Melo mi „skočil na špek“, pohybom šiel inam, než som strieľal. Nuž a tú frizúru som mu mierne upravil potom, čo som bol pri streľbe sotený protihráčom, takže let lopty som už nemohol nejako ovplyvniť. Povedal som mu to, tľapli sme si a všetko bolo OK. Aj také veci k zápasom patria, aj nimi sa diváci dokážu zavše pobaviť, navodiť pozitívnejšiu náladu. Samotný zápas sme síce vyhrali o desať, nebolo to ale až také jednoduché. Topoľčany sú vždy nepríjemný súper. Nakoniec, v základnej časti nás obrali o bod. Tentoraz sme nešli s cieľom vyhrať čo najvyšším rozdielom. Predsa len, v play–off sa rátajú hlavne výhry. Dnes sme mali aj nejaké hluché fázy, ale Igor Čupryna v bráne nás aj v takých chvíľach podržal. Hrali sme však celkom uvoľnene, čoho výsledok je samotný výsledok. Diváci sa bavili, my na ihrisku tiež, v sérii sme sa ujali vedenia, takže spokojnosť je na mieste.“

Druhé semifinále, tentoraz v Topoľčanoch, sa hrá v stredu 26. apríla, tretí zápas, opäť v THA, je na programe v nedeľu 30. apríla od 16. hodiny.

„Vyhrať doma bola naša povinnosť,“ tvrdil J. Hrstka.

„V stredu v Topoľčanoch nás čaká dôležité stretnutie, na ktoré sa musíme patrične sústrediť a pripraviť. Pochopiteľne, že aj tam pôjdeme s cieľom vyhrať a potom doma sériu ukončiť v treťom zápase. Sme si však vedomí, že topoľčianska pôda býva pre nás zvyčajne značne horúca. Určite sa na to patrične nachystáme.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran vykročil rázne za trinástym titulom