Táto sezóna je pre stopéra Šostáka nočná mora

Michalovčan Ladislav Šosták je znovu mimo hry...
Michalovčan Ladislav Šosták je znovu mimo hry... (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|28. feb 2018 o 00:00

Michalovský futbalista sa opäť nešťastne zranil.

MICHALOVCE. Keď sa v lete minulého roku futbalista Ladislav Šosták upísal MFK Zemplín Michalovce, bral to ako veľkú výzvu, lebo premiérovo si vybojoval miesto v kádri prvoligistu.

Táto sezóna mu však prináša viac smútku ako radosti. Pred pár dňami si totiž privodil druhé nepríjemné zranenie, ktoré ho vyradí z hry na pár týždňov.

Smola na tréningu

Šosták si v tomto ročníku pripísal na svoje konto zatiaľ len dva štarty, keď nastúpil v prvých dvoch zápasoch sezóny. Potom si roztrhol achilovku a do konca jesene bol mimo hry.

V zime sa dal do poriadku, odtrénoval celú prípravu a bol aj na lavičke proti Slovanu. Až prišiel prvý pozápasový tréning.

„Bolo to už takmer na jeho konci. Peťo Kolesár strieľal na bránu a keď som mu chcel vypichnúť loptu, tak trafil plnou silou loptu aj moju nohu. Hneď som zacítil veľkú bolesť,“ opísal nešťastný moment košický rodák, ktorý z tréningu hneď odstúpil.

Najprv si myslel, že palec na pravej nohe bude len narazený a po pár dňoch bude v poriadku. „Keď však noha začala modrieť a pociťoval som čoraz väčšiu bolesť, vedel som, že to bude niečo horšie. A röntgen to aj potvrdil – mám malú prasklinu na palci.“

Maximálne mesiac

Urastenému stopérovi však sadra nohu nezdobí, pri takej drobnej praskline nebola potrebná.

„Nohu však budem musieť mať zafixovanú dva týždne. Po kontrole sa uvidí, ako sa palec zahojil. Ak by to ešte nebolo v poriadku, liečba sa trošku predĺži, ale trvať by mala nanajvýš jeden mesiac. Ja však pevne verím, že po dvoch týždňoch začnem s tréningom,“ hovoril 25-ročný Šosták.

Futbalista MFK Zemplín je veľmi nešťastný z toho, že znovu sa mu nalepila smola na päty. Také obdobie v kariére si veru nepamätá.

„Táto sezóna je zatiaľ pre mňa nočná mora. Keď už to vyzeralo tak, že je všetko v poriadku a môžem sa opäť venovať len futbalu, stane sa niečo, čo si vôbec neviem vysvetliť, pretože ani v jednom prípade som nemal bežné futbalové zranenia, ale išlo o nešťastné náhody. Dúfam, že po tomto zlom období už bude všetko v poriadku a ja budem môcť napredovať a pomáhať chlapcom aj na trávniku,“ zaželal si Šosták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Táto sezóna je pre stopéra Šostáka nočná mora