Takáč odmieta porovnania so Saparom či Moravčíkom

S loptou to Dalibor Takáč vie. Patrí medzi kreatívnych stredopoliarov.
S loptou to Dalibor Takáč vie. Patrí medzi kreatívnych stredopoliarov. (Autor: mfkruzomberok.sk)
Daniel Dedina|10. júl 2017 o 00:00

Záložník z Košíc prispel výrazne k postupu Ružomberka v európskom pohári.

KOŠICE. Výraznou mierou prispel k postupu Ružomberka do 2. predkola Európskej ligy.

Košičan Dalibor Takáč asistoval pri všetkých troch góloch do siete srbského protivníka Vojvodina Nový Sad. Už tento týždeň bude so spoluhráčmi čeliť nórskemu Brannu Bergen.

V prvom stretnutí na srbskej pôde sa lopta z Takáčovej kopačky dostala k spoluhráčovi Danielovi, ktorý stanovil z pohľadu „Ruže“ prijateľnú prehru 1:2.

V domácej odvete dala o sebe pravačka šikovného mladíka vedieť ešte výraznejšie. Obom gólom predchádzali jeho štandardky a z postupu sa po výhre 2:0 tešili Liptáci.

„Pred oboma zápasmi sme si prízvukovali, že musíme hrať trpezlivo. V prvom stretnutí u súpera sme aj v čase, keď sme prehrávali 0:2, stále verili, že gól strelíme. Doma sme odohrali super zápas, dali sme do toho všetko a myslím si, že sme zaslúžene vyhrali a postúpili,“ rozhovoril sa Dalibor Takáč.

Priznal, že po záverečnom hvizde odvetného duelu vládla v ružomberskej kabíne výborná nálada.

„Tréner nás pochválil za plnenie pokynov na ihrisku. Všetci sme veľmi chceli postúpiť a podarilo sa. Celý uplynulý rok mužstvo poctivo makalo, aby si mohlo zahrať prestížne zápasy v európskej súťaži. Je to pre nás čerešnička na torte.“

Na tri asistencie mu stačilo 62 minút

Pristavili sme sa, pochopiteľne, pri oboch rozhodujúcich momentoch štvrtkovej odvety.

Najprv si v 67. min. Takáčov prízemný priamy kop vrazil do vlastnej siete hosťujúci Kovačevič a tri minúty pred koncom posadil z miesta, ktoré by sa dalo označiť za skrátený roh, presný center na hlavu kapitána Jána Masla, ktorý sa zblízka nemýlil.

„Dostali sme pokyn, aby sme štandardky zahrávali na prvú žrď, lebo súper má s tým problém. Pri oboch góloch som to tak kopol a naozaj to vyšlo,“ prezradil šikovný mladík zámer, ktorý mu víril hlavou pred rozohraním úspešných akcií.

Zaujímavo v prípade Dalibora Takáča vyznieva fakt, že na tri asistencie mu v dvojzápase stačila len čosi vyše hodiny pobytu na ihrisku.

V prvom prípade prišiel na ihrisko za exmichalovčana Qoseho v 60. min., v odvete vystriedal Saparu o dve minúty skôr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Takáč odmieta porovnania so Saparom či Moravčíkom