Giraltovce strelili oba góly, ale zápas nevyhrali

Lukáš Vojta (na archívnej snímke) zachránil Giraltovce. Proti Veľkým Revištiam vyrovnával osem minút pred koncom na konečných 1:1.
Lukáš Vojta (na archívnej snímke) zachránil Giraltovce. Proti Veľkým Revištiam vyrovnával osem minút pred koncom na konečných 1:1. (Autor: Ladislav Lukáč)
Miroslav Deutsch|6. aug 2017 o 20:10

Slovan remizoval s Veľkými Revišťami 1:1.

GIRALTOVCE. Futbalisti MFK Slovan Giraltovce nastrieľali v predchádzajúcom domácom zápase Veľkým Revištiam päť gólov už v prvom polčase. V sobotu však bolo všetko inak.

Zápas 3. kola III. ligy Východ sa začal vo svižnom tempe a už v 6. minúte hosťujúci Sudimák bravúrne zmaril čistú šancu Čurlíkovi.

A keď o dve minúty nedal gól ani Tkáč, trest pre domácich prišiel v 10. minúte. Giraltovčania si dali kuriózneho vlastenca z hlavy S. Dvorjaka po jeho nedorozumení s brankárom Oravcom.

Tento moment poznačil ďalší priebeh stretnutia. Na giraltovské kopačky sa vkradla nervozita a hostia vyrážali z defenzívy do rýchlych kontier.

Jednu z nich zlikvidoval Oravec Hutajovi v 25. minúte. Na druhej strane Kuhajdíkova delovka tesne minula cieľ.

Kukulského slová po prestávke zabrali

Tréner Slovana Jozef Kukulský nebol po prvom dejstve spokojný.

„Vstup do zápasu sme mali dobrý, ale Čurlík spálil tutovku a Tkáč po signále zvolil zlé riešenie. Potom prišiel vlastný gól, aký sa nevidí ani v žiackej súťaži. Narušil našu koncepciu, hostia sa zamerali na hlbší defenzívny blok a rýchle brejky. Radil som chlapcom hrať priamočiaro a využívať krídelné priestory s následnými finálnymi prihrávkami.“

Jeho slová zabrali a domáci už mali po prestávke zjavnú hernú prevahu, súpera tlačili k bránke.

Ten však dokázal aj rýchlo zaútočiť a v 55. minúte Oravec zachránil po strele Syrhiho.

O päť minút priamy kop Kuhajdíka opäť presvišťal tesne nad Sudimákovou bránkou. Útoky Giraltoviec ťahal neúnavný pravý obranca Roba.

Domácim pomohol príchod skúseného Vojtu na hrot v 70. minúte. Ten sa najprv zastreľoval, keď v priebehu 77. minúty nepremenil dve tutovky, aby o päť minút prudkou hlavičkou vyrovnal a zabezpečil Slovanu aspoň bod.

Záverečný tlak Giraltoviec už druhý gól nepriniesol, takisto hostia boli stále nebezpeční.

„Po prestávke sme už mali veľkú prevahu, ale vo finálnej fáze nám chýbala kvalita. Zahrávali sme množstvo štandardiek, žiaľ, bez úspechu. Som rád, že mi vyšiel ťah so zaradením Vojtu do útoku. Zabezpečil nám bod. Som spokojný s nasadením chlapcov, pretože aj v treťom zápase v krátkom slede a horúčave dokázali hrať vo vysokom tempe,“ skonštatoval po zápase kormidelník Slovana.

Hosťom sa bod málil, hoci by ho brali

V tíme hostí upútal brankár Emil Sudimák, ktorý po stretnutí povedal: „Škoda, že sme po súperovom vlastencovi nepridali druhý gól. Šance sme na to mali. Dnes sme chceli bodovať, podarilo sa to, ale konečný výsledok sa nám máli. Ja som bol v pohode, spoluhráčov som neustále burcoval k zodpovednému bráneniu. Pri inkasovanom góle som mal loptu na ruke, ale Vojtova hlavička bola príliš prudká. Verím, že táto remíza nás povzbudí a už najbližšie doma zabodujeme naplno.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Giraltovce strelili oba góly, ale zápas nevyhrali