Spišské derby lepšie zvládli Folkmarčania

Tri body pre hostí. Za tri góly získali Folkmarčania v Rudňanoch tri body.
Tri body pre hostí. Za tri góly získali Folkmarčania v Rudňanoch tri body. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|31. okt 2016 o 00:00

Hostia využili vypracované šance, domáci ich naopak pozahadzovali.

RUDŇANY. Šlágrom posledného jesenného kola IV. ligy Juh boli v sobotu súboje v Mária Hute a Rudňanoch.

V baníckej obci hostili odvekého rivala z Veľkého Folkmara a postavenie oboch tímov nie je veľmi lichotivé.

Diváci sa nestihli ani poriadne usadiť a už Rudňany od druhej minúty prehrávali. Folkmarčania sa dlho z vedenia neradovali a v 9. minúte sa začínalo odznova. Nakoniec sa z víťazstva 3:2 radovali hostia.

„Veľký Folkmar využil šance, ktoré si vypracoval – naopak my sme ich zahadzovali. Zaskočili nás rýchle góly v prvom polčase, na ktoré sme hlavne v druhej časti hry už nedokázali odpovedať, hoci sme mali veľký tlak. Celé derby sa hralo v dobrom tempe z oboch strán,“ zhodnotil stretnutie útočník OŠK Rudňany Jozef Mikuš.

Dobrý výsledok, horšia jeseň

Folkmarčania a Rudňanci tvoria v tabuľke na jedenástom resp. dvanástom mieste susedskú dvojicu. A tak v spišskom derby si nemohli dovoliť zbytočne stratiť body.

„Do zápasu sme išli s cieľom neprehrať, lebo domáci boli v tabuľke bod pred nami. V prípade prehry by to bolo naozaj pre nás veľmi zlé. Podarilo sa nám streliť rýchly gól a to nám pomohlo. Domáci vyrovnali, ale nás to nezlomilo. Pridali sme ďalšie dva góly a mali sme ďalšie šance. V druhom polčase sa nám zranil Bačo a musel nastúpiť tréner Sasák. Zamerali sme sa hlavne na obranu a rýchle protiútoky a nakoniec bolo víťazstvo plne zaslúžené,“ povedal autor tretieho gólu Slovana Veľký Folkmar Marián Belej.

O týždeň v jarnej predohrávke čaká na Folkmarčanov opäť prestížny súboj v neďalekej Mária Hute.

„Jeseň nám vôbec nevyšla podľa našich predstáv. Po dobrých minulých ročníkoch prišlo trošku poľavenie, no verím, že na jar to všetko napravíme a v tabuľke poskočíme vyššie,“ dodal Marián Belej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišské derby lepšie zvládli Folkmarčania