Prvé veľké prekvapenie v Slovnaft Cupe. Podaril sa nám menší zázrak, tešil sa tréner

Momentka zo zápasu.
Momentka zo zápasu. (Autor: Spartak Myjava)
Ivan Mriška|2. aug 2021 o 12:24

Gbely zdolali Spartak Myjava 2:0.

GBELY. Po väčšinu zápasu sa len bránili, no tešia sa z pohodlného víťazstva 2:0. Zariadim im ho dvojgólový strelec Dominik Nemec.

Štvrtoligista TJ Nafta Gbely zdolal minuloročného víťaza tretej ligy Západ Spartak Myjava a postúpil do druhého kola Slovnaft Cupu.

„Podaril sa nám menší zázrak,“ po senzačnom postupe sa pre Futbalnet TV tešil tréner TJ Nafta Gbely Adam Ambra.

„Cieľom bolo držať aktívnu priestorovú obranu a vyrážať do protiútokov, z ktorých nám jeden vyšiel. V druhom polčase sme si povedali, že nebudeme ustupovať z aktivity a podarilo sa nám v úvode streliť druhý gól, čo nám vložilo novú krv do žíl.

Sme radi, že to chalani celé vybojovali. Rolu zohrali fanúšikovia, emócie. Po tom všetkom sme postúpili zaslúžene,“ ďalej uviedol.

Myjava mala prevahu v držaní lopty a vypracovala si dve vyložené príležitosti. Gbely však podržal brankár.

„Zápas sme výsledkovo nezvládli. Herne to nebolo najhoršie, no domáci hrali výborne. Mali fantastický blok, cez ktorý sme sa veľmi ťažko presadzovali.

Málo sme využívali krajné priestory a domáci nás vyškolili z efektivity. Z dvoch šancí nám dali dva góly,“ hodnotil tréner Myjavčanov Daniel Kvasnica.

V druhom kole vyzvú Gbely víťaza z dvojice ŠK Báb / FC Nitra.

„Verím, že naplníme štadión a ľudia prídu v hojnom počte. Aj na našu súťaž, v ktorej máme za cieľ skončiť do šiesteho miesta. Keď nás budú obchádzať zranenia a chalani si udržia formu, verím, že sa nám to podarí,“ uzavrel Ambra.

Výsledky zo Slovnaft Cupu nájdete TU

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prvé veľké prekvapenie v Slovnaft Cupe. Podaril sa nám menší zázrak, tešil sa tréner