Kozáka po zápase s nimi vyhodili. Futbalisti z dediny si veria aj na Trnavu

Beluša patrí tradične medzi najlepšie tímy III. ligy Západ.
Beluša patrí tradične medzi najlepšie tímy III. ligy Západ. (Autor: FK Beluša)
Ivan Mriška|2. aug 2021 o 11:14

FK Beluša privíta Spartak Trnava.

BELUŠA. Pre dedinských hráčov sviatok a šanca na senzáciu, pre fortunaligistov povinná jazda alebo blamáž. Pohárová súťaž Slovnaft Cup prináša množstvo krásnych príbehov, najmä keď sa tímom z nižších súťaží podarí šokovať favoritov.

O prekvapenie sa v druhom kole pokúsi FK Beluša, ktorý na svojom trávniku vyzve FC Spartak Trnava.

„Takéto zápasy sa nehrajú každý deň. Bude to obrovský sviatok pre celú našu obec a región, nesmierne sa naň tešíme. Spravíme všetko preto, aby sme boli ligistovi dôstojným súperom,“ hovorí tréner Beluše Miloš Puček.

Pozrú si ich v televízii a idú bojovať

Beluša v minulej sezóne potrápila v pohári Slovan Bratislava, proti ktorému mohla v závere z penalty vyrovnať na 1:1. Brankár Michal Šulla však bravúrne zasiahol a Slovan nakoniec upravil na 0:2.

Zo strany úradujúceho majstra to však bolo poriadne trápenie a po stretnutí bol z pozície trénera odvolaný Ján Kozák mladší.

„Zodpovedne sa pripravíme a uvidíme, čo zápas prinesie. Vo futbale je možné všetko,“ uviedol a pousmial sa:

„Pozrieme si ich v televízii, ako sa im bude dariť v Európskej konferenčnej lige UEFA a ideme bojovať. Trnave prajeme rovnako ako všetkým našim zástupcom v Európe veľa úspechov.“

Veria v plný dom

Zápas by sa mal hrať 25. augusta, no je možné, že pre povinnosti Trnavčanov v Európe bude presunutý.

„Snáď protipandemické opatrenia povolia, aby mohol byť plný dom. Záujem zo strany fanúšikov bude určite,“ dodal.

Zápas proti fortunaligistovi si Belušania vybojovali cez víkend proti Spartaku Kvašov, ktorý zdolali 2:0. Zápas sa hral za neustáleho dažďa na podmočenom teréne.

„Súpera dobre poznáme, preto sme čakali, že to nebudeme mať jednoduché. Vedeli sme, o čo sa hrá, a tak nám to zväzovalo nohy. Rozhodla však skúsenosť a efektivita, čo nás veľmi teší. Dá sa povedať, že sme vyhrali zaslúžene,“ povedal tréner.

Hrdina: Verím v prekvapenie

Hrdinom zápasu sa stal dvojgólový Adam Cisár, ktorého hlavne prvý zásah mal ligové parametre. Zo strednej vzdialenosti vypálil a nádherne trafil do šibenice súperovho gólmana.

„Asistent trénera ma celý týždeň podpichoval, že neviem ani trafiť bránu. Chcel som preto jeho slová vyvrátiť. Vyskúšal som to, lopta padla rovno do vinkla a som za to šťastný,“ povedal spokojne Adam Cisár.

V minulosti si zahral proti Dunajskej Strede i Slovanu Bratislava, preto sa zápasu proti Trnave neobáva.

„Ukázali sme, že môžeme potrápiť i ligistov. Naposledy sme boli blízko, preto verím, že teraz sa zrodí prekvapenie. Bola by to čerešnička na torte, pre ktorú spravíme všetko. Pre klub a fanúšikov odovzdáme maximum,“ uzavrel Cisár.

Výsledky zo Slovnaft Cupu nájdete TU

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kozáka po zápase s nimi vyhodili. Futbalisti z dediny si veria aj na Trnavu