Tím z okresu proti fortunaligistovi? Malá dedina spravila v Slovnaft Cupe veľký krok

Radosť hráčov Rybiek.
Radosť hráčov Rybiek. (Autor: FC Rybky)
Ivan Mriška|19. júl 2021 o 14:53

FC Družstevník Rybky zdolal OFK Mokrý Háj 5:0.

RYBKY. Privítať na svojom trávniku zvučného súpera, ideál fortunaligistu. To je sen každého malého účastníka Slovnaft Cupu od tretej ligy nižšie.

Po novom sa do pohárovej súťaže môžu dostať aj tímy z okresných súťaží, cez víťazstvo v svojom oblastnom pohári.

Rybky snívajú sen

Jedným takým je FC Družstevník Rybky, ktoré hrajú šiestu ligu na Záhorí. V prvom kole vyzvali piatoligový Mokrý Háj a súpera zdolali vysoko 5:0.

„Je to pre nás veľké víťazstvo a obrovská motivácia do ďalšieho priebehu. Klobúk dole pred všetkými hráčmi,“ spokojne vravel tréner Rybiek Fridrich Hutta.

V dedinke so štyristo obyvateľmi tak naďalej môžu snívať sen o fortunaligistovi, na ktorého im stačí už len jedna výhra.

V ďalšom kole narazia na víťaza z dvojice TJ Baník Brodské – TJ Družstevník Radimov a postupujúci z tohto súboja narazí na FK Senica.

„Je to nielen môj, ale sen celej dediny a všetkých ľudí, ktorí robia okolo futbalu v Rybkách. Nemáme veľké oči, ale za tie roky práce by sme si to zaslúžili. V Senici som trénoval, takže by to bol pre mňa veľmi špecifický súboj,“ zaprial si.

Hutta: Možné je všetko

Súboj proti Mokrému Háju trénerovi ukázal, že postup cez kvalitný štvrtoligový Radimov alebo piatoligistu z Brodského bude náročný, no určite nie nemožný.

„Súper nás trochu podcenil. Chalani z vyššej súťaže si mysleli, že to pôjde ľahšie, ale my sme ukázali tímového ducha.

Do dvadsiatej minúty to bol vyrovnaný zápas, no potom sme za päť minút strelili dva krásne góly. Boli sme v hernej pohode a do kabíny sme pridali aj tretí,“ hodnotil tréner.

V druhom polčase očakával šiestoligista nápor, no ten neprišiel a pohodlné víťazstvo si bez problémov ustrážil.

„Pridali sme dokonca ďalšie dva zásahy a preto sme nesmierne spokojní. Už teraz sa tešíme na ďalšieho súpera, na ktorého sa poctivo pripravíme a opäť budeme chcieť prekvapiť.

Pohár je nevyspytateľný a my sa pokúsime využiť výhodu domáceho prostredia. Vo futbale je možné všetko,“ uzavrel Hutta.

Pavúk Slovnaft Cupu nájdete TU

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tím z okresu proti fortunaligistovi? Malá dedina spravila v Slovnaft Cupe veľký krok