Devínska sa držala statočne. Ďalší zázrak však nepridala (Slovnaft Cup, výsledky)

Momentka zo zápasu v Devínskej Novej Vsi.
Momentka zo zápasu v Devínskej Novej Vsi. (Autor: Titanilla Bőd)
Ivan Mriška|8. nov 2023 o 15:00

Michalovce kopali dva pokutové kopy.

BRATISLAVA. Malým klubom ponúka možnosť zažiariť. Spraviť historický výsledok.

Slovnaft Cup je jedinečný. Píše nevšedné príbehy, ktoré každý rok mapuje redakcia Futbalnetu. V stredu sa hrali tri zápasy osemfinále.

Sviatok v Devínskej

Ďalší veľký futbalový sviatok sa konal v Devínskej Novej Vsi. Postrach favoritov z piatej ligy, ktorý sa vyradením Trenčína postaral o najväčšiu senzáciu tohto ročníka, hostil Michalovce.

Domáci sa chceli pokúsiť o ďalšie prekvapenie, no boli to hostia, ktorí otvorili skóre. V 27. minúte skóroval Michal Jeřábek.

Ďalší šok pre Devínsku Novú Ves prišiel v 42. minúte, keď červenú kartu uvidel jej kapitán Tomáš Lukáč. Loptu na pokutový kop si postavil Matúš Marcin a bolo 0:2.

Kto cez prestávku čakal gólový uragán zástupcu Niké ligy a jeho vysoké víťazstvo, mýlil sa.

Zástupca piatej ligy sa držal statočne a vypracoval si viacero dobrých šancí.

V 62. minúte uvidel druhú žltú a následne červenú kartu aj Michalovčan Daniel Pavúk. A dohrávalo sa desať na desať.

V ostatnom priebehu mali oba celky niekoľko príležitostí, no gól z hry nepadol. V nadstavenom čase upravili Michalovce z penalty na 3:0 a postupujú do štvrťfinále.

Futbalisti Devínskej Novej Vsi mali po zápase ťažké srdce na rozhodcov, ktorí ich mali obrať o viacero štandardných situácuí. Diváci arbitrov stretnutia vyprevádzali piskotom.

Pre Devínsku Novú Ves sa pohár končí, no tréner môže byť na svojich zverencov mimoriadne hrdý. Michalovce si zahrajú v štvrťfinále.

Penalty v Lipanoch

V druhom zápase sa kopali penalty, pretože treťoligové Lipany remizovali s druholigovou Myjavou 1:1. V lotérii pokutových kopov sa šťastena priklonila na stranu Lipian, ktoré vyhrali 4:3 a postupujú do štvrťfinále. Pre účastníka tretej najvyššej súťaže je to obrovský úspech.

Skalica v zápase potvrdila miernu rolu favorita a nad druholigovým Komárnom vyhrala 2:0. Úvodný gól strelil v 32. minúte z penalty Dino Špehar, ku ktorému sa v 48. minúte pridal Yann Michael Yao.

Ostatné zápasy osemfinále sa hrajú až v ďalších týždňoch. Zlaté Moravce privítajú Podbrezovú 17. novembra o 14:00 h, Ružomberok nastúpi proti Pohroniu 29. novembra o 16:00 h.

Termín zápasu Košice - Trnava zatiaľ známy nie je, Žilina si na svojho súpera musí počkať, vzíde zo stretnutia Galanta - Slovan Bratislava, ktorý sa hrá 18. novembra o 13:00 h.

Slovnaft Cup - 5. kolo - 8. novembra:


Devínska Nová Ves - Michalovce 0:3 (0:2)

Góly: 27. Jeřábek, 43. Marcin (11m), Musák (11m).

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Lipany - Myjava 1:1 (0:0), na pokutové kopy 4:3

Góly: 50. Vitovič – 55. Cisár.

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Skalica - Komárno 2:0 (1:0) hrajú

Góly: 32. Špehar, 48. Yao.

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/


Pohárová súťaž bude mať v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojilo 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Devínska sa držala statočne. Ďalší zázrak však nepridala (Slovnaft Cup, výsledky)