Bojovnosť Slovákom nestačila, prehrali dôležitý zápas s Nemeckom

Slovensko - Nemecko: Slovenskí hokejisti prehrali 1:2 na MS v hokeji 2022.
Slovensko - Nemecko: Slovenskí hokejisti prehrali 1:2 na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR, SITA|14. máj 2022 o 21:37 (aktualizované 14. máj 2022 o 22:34)

Nemecko dnes zdolalo Slovensko na MS v hokeji 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok. Pospíšil už iba znižoval na 1:2.

Slovensko - Nemecko: Výsledok a štatistiky zápasu na MS v hokeji 2022

Slovensko - Nemecko 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Góly: 32. Pospíšil (Jánošík, Tamáši) - 22. Plachta, 27. Pföderl (Noebels)

Rozhodovali: Heikkinen (Fín.), Ohlund (Švéd.) - Sormunen (Fín.), Yletyinen (Švéd.). Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 4387

Slovensko: Rybár - Čerešňák, Rosandič, Nemec, Ivan, Grman, Jánošík, Gachulinec - Tatar, Krištof, Lantoši - Slafkovský, Roman, Regenda - Pospíšil, Tamáši, Lunter - Liška, Minárik, Takáč

Nemecko: Grubauer - Seider, M. Müller, J. Müller, Holzer, Wissmann, Wagner, Bittner - Ehliz, Stützle, Plachta - Pföderl, Michaelis, Noebels - Fischbuch, Loibl, Schmölz - Soramies, Kastner, Ehl

HELSINKI. Vo svojom druhom vystúpení na MS v hokeji 2022 slovenskí reprezentanti prehrali s Nemeckom 1:2.

V tabuľke skupiny A sú po dvoch zápasoch s 3 bodmi na 5. mieste.

Nemci boli v úvode veľmi aktívni, výborne napádali a dostávali sa do nebezpečných šancí. Naopak slovenskému tímu najmä v prvej polovici zápasu chýbalo viac striel a dostával sa do vylúčení.

Nemci sa dostali do vedenia po nešťastnom vlastnom góle Adama Jánošíka v 22. minúte. Nastrelený puk od Matthiasa Plachtu sa od Jánošíkovej korčule odrazil do bránky. O štyri minúty Nemci zvýšili na 2:0. Leonard Pföderl dorazil za Patrika Rybára vyrazenú strelu.

„Nepokryli sme dorážajúceho hráča. Toto by sa nám nemalo stávať. Peter Čerešňák na to nedokázal zareagovať,“ hovoril spolukomentátor RTVS Vladimír Országh.

Kontaktný gól strelil spoza bránky ešte v druhej tretine Kristián Pospíšil. V poslednej časti nevyužili slovenskí hokejisti viac ako minútovú presilovku o dvoch hráčov. 

Pri hre bez brankára v závere zápasu si zverenci Craiga Ramsayho nevypracovali výraznejší tlak.

Tretí zápas na šampionáte odohrajú slovenskí hokejisti v pondelok o 15.20 h proti Kanade.

„Z našej skupiny sú najväčší favoriti Kanada a Švajčiarsko. O ďalšie dve miesta vo štvrťfinále bojujeme my s Nemeckom a Dánskom. Ale turnaj sa len začína. Všetko máme vo vlastných rukách,“ hovoril Országh.

„Je to pre nás ťažká prehra. Podľa mňa sme odohrali lepší zápas ako proti Francúzsku. Mali sme tlak, vytvorili sme si šance, ale dali sme len jeden gól. Musíme sa ešte viac snažiť strieľať na bránku, snažiť sa o dorážky a tečovať puky,“ hodnotil zápas Adam Liška.

Pozrite si tiež kompletný program turnaja a aktuálne tabuľky.

Tabuľka skupiny A na MS v hokeji 2022

Priebeh zápasu Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2022

I. tretina:

Prvá tretina priniesla kvalitný hokej, no bola bez gólov. Obaja súperi sa dostali do šancí, ale brankári si držali čisté konto. Za zmienku stoji dobrý teš Jakuba Minárika, ktorý sa "obtrel" o žŕdku nemeckej bránky.

Zaujala aj prihrávka Michal Krištofa na Tomáša Tatara, no jeho pokus nebol presný. Oba tímy si uvedomovali dôležitosť duelu v súvislosti s prípadným postupom do štvrťfinále.

II. tretina:

Úvod druhej časti mali lepší Nemci. V 22. minúte Matthias Plachta poslal puk z pravého kruhu na slovenskú bránku a ten sa od obrancu Mária Grmana dostal za Patrika Rybára - 0:1.

V 27. minúte sa nemecký výber dostal do prečíslenia, ktoré gólovo zakončil Leonhard Pföderl po odrazenom pokuse Marcela Noebelsa.

Slovenský tím sa dočkal gólu až na začiatku druhej polovice duelu, dôrazný Kristián Pospíšil pri jednej žŕdke získal puk, rýchlo zozadu obkrúžil bránku a zasunul ho do odkrytej časti.

Nemci potom nevyužili dlhú presilovku o dvoch korčuliarov, počas ktorej zvierali zverencov trénera Ramsayho.

III. tretina:

Tí dostali podobnú príležitosť v úvode tretej tretiny, ale ani ich početná výhoda o dvoch hráčov sa neskončila gólom.

S pribúdajúcim časom sa stupňoval tlak slovenského tímu, no vytúžený vyrovnávajúci gól neprichádzal, preto Slováci pristúpili k hre bez brankára. Ani v nej sa už skóre nemenilo.

Hlasy po zápase Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2022

Tomáš Tatar, kapitán Slovenska: "Bol to bojovný zápas, bojovali sme, čo sa dalo. Myslím si, že nám chýba taká finálna prihrávka do šancí. Nepremenili sme šance, boli tam nejaké vylúčenia, ktoré ich dostali na koňa. Pri presilovke 5 na 3 sme dosť nestrieľali. Je to len začiatok turnaja, máme veľa vecí, na ktorých musíme pracovať."

Adam Liška, útočník Slovenska: "Je to ťažká prehra, pretože si myslím, že sme odohrali lepší zápas ako ten prvý. Boli sme aktívni, vytvorili sme si tlak, šance, ale dali sme iba jeden gól. Musíme sa viac tlačiť na bránku, chodiť za dorážkami a tečovanými pukmi."

Peter Čerešňák, obranca Slovenska: "Bolo to vyrovnané, boli momenty, keď mali viac z hry oni, potom zase my. Šance boli na oboch stranách, na konci sme mali tlak, ale gól sme už nedali. V prvej polovici zápasu to nebolo ideálne, strácali sme veľa pukov, postupne sme sa zlepšili. Oni hrali obetavo, blokovali čo sa dalo a keď už nejaká strela prešla, bolo to po teči. Možno nám chýbalo trochu šťastia."

Patrik Rybár, brankár Slovenska: "Nemci hrali moderný hokej, mali vždy hráča pred bránkou na dorážku. Ale na to som bol pripravený, mali sme videorozbor. Urobili sme viac chýb."

Šimon Nemec, obranca Slovenska: "Bol to vyrovnaný zápas, Nemci dali dva góly v prečíslení. Dobre im zachytal brankár, bolo to len o malých chybách."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Bojovnosť Slovákom nestačila, prehrali dôležitý zápas s Nemeckom