Slovensko na MS v hokeji 2022
Slovensko
MS v hokeji 2022
14.05.2022, Skupina A
1 - 2
0:0, 1:2, 0:0
Nemecko na MS v hokeji 2022
Nemecko

Tatar po prehre s Nemeckom: Chýba nám viac hokejového umenia

Momentka zo zápasu Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2022.
Momentka zo zápasu Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. máj 2022 o 12:40

Kapitán Slovenska hodnotí prehru na MS v hokeji 2022.

HELSINKI. Slovenskí hokejisti sa v zápase s Nemeckom nedokázali presadiť viac ako raz, aj preto prehrali vo svojom druhom zápase na majstrovstvách sveta vo Fínsku 1:2.

"Podali sme dobrý výkon. Škoda, že sme nepremenili nejaké šance. Naše vylúčenia dostali Nemcov ‚na koňa‘, no my sme bojovali, čo nám sily stačili. V presilovke o dvoch hráčov sme nedokázali prestreliť bloky. Máme pred sebou ešte veľa práce, viacero duelom nás ešte čaká. Deň voľna nám teraz padne vhod," povedal pri mikrofóne RTVS útočník Tomáš Tatar.

Útočník New Jersey Devils videl nedostatky najmä vo finálnom riešení jednotlivých situácií. Priznal, že Slovákom chýba viac hokejového umenia.

Zverenci Craiga Ramsayho prestrieľali súpera v pomere 26:19. Veľa ich striel však skončilo v strede bránky, prípadne úplne mimo nej. Veľa priestoru zmarili dobre brániaci Nemci aj na prípadné dorážky, ich obrana dobre blokovala aj strely.

"Bolo to ubojovaných 60 minút. Mrzí nás to, lebo sme na ľade nechali všetko. Chýba nám taká finesa alebo hokejové umenie nájsť na konci lepšie postaveného hráča. Bojovať bojujeme, boli sme aj lepší v niektorých faktoroch, ale musíme premeniť gólové šance a nájsť hráča, ktorý je lepšie postavený. Lebo bojovnosť je skvelá," povedal kapitán slovenského tímu.

Slovákom sa nedarilo ani v presilovkách, aj v nich im chýbalo čohosi viac. "Keď strela prišla, boli tam bloky Nemcov. To sa nemôže stať. Ten puk musí prejsť. Ale aj my sme sa ubránili v oslabení, za to si chalani zaslúžia pochvalu," dodal Tatar.

Slováci v tomto kalendárnom roku podľahli Nemcom premiérovo až vo štvrtom vzájomnom dueli. V príprave na svetový šampionát si s týmto súperom dvakrát poradili, keď v Drážďanoch zvíťazili 3:1 a 3:2. Na februárových ZOH v Pekingu zasa mužstvo spod Tatier triumfovalo 4:0.

Najbližšie sa slovenské mužstvo predstaví v pondelok o 15.20 h proti Kanaďanom. V stredu potom nastúpi proti Švajčiarom, v piatok proti Kazachom, v sobotu proti Talianom a v utorok 24. mája proti Dánom.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Tatar po prehre s Nemeckom: Chýba nám viac hokejového umenia