14.05.2022 | Skupina A
14.05.2022 | Sk. A
1 - 2
(0:0, 1:2, 0:0)

Spoza mantinelu: Fehérváry ešte nie je superstar, ale bude okamžite líder

Martin Fehérváry sa teší z gólu v NHL.
Martin Fehérváry sa teší z gólu v NHL. (Autor: Reuters)
Vladislav Baláž|14. máj 2022 o 22:45

Hokejová glosa Vladislava Baláža.

Pri pohľade na súpisky ostatných tímov ma správa o príchode Martina Fehérváryho veľmi potešila.

Okrem tisícok fanúšikov na každom zápase majstrovstiev sveta je výraznou zmenou oproti poslednému šampionátu aj príchod špičkových hráčov reprezentujúcich svoje krajiny.

Počas turnaja budeme mať možnosť sledovať hráčov, ktorých často spomíname mladým hokejistom, aby ich detailne sledovali.

Videozáznamy z korčuliarskych schopností Matthewa Barzala, cit pre zakončenie u Tomáša Hertla a dominancia v nejednej činnosti u obrancu Moritza Seidera sú niečo ako mediálna učebnica pre hokejovú mládež. Slovo vzor alebo model hráča je pri týchto menách na pravom mieste.

Brankári si tiež nájdu svoj ideál, ale tam si meno napísať netrúfam.

Martin Fehérváry zatiaľ nie je v NHL superstar, ale s jeho príchodom dostáva naša reprezentácia okamžitého lídra obrany. V mladom veku odohral kompletnú sezónu v najlepšej lige. Netreba zabúdať v akom tíme sa presadil.

V Capitals sú každoročne vysoké ambície a tým pádom aj nabitý káder. To ešte viac zvyšuje Martinov kredit. Pokiaľ je zdravý a veľmi rýchlo sa „európsky“ etabluje, okamžite sa chopí šance pomôcť Slovensku na ťažkom turnaji.

Netvrdím, že víťazstvo na turnaji zaručujú mená v zostave, ale hráč z NHL sa neodmieta!

Vladislav Baláž.
Vladislav Baláž. (Autor: SME - MARKO ERD)

Vladislav Baláž

Je bývalý hokejový útočník, reprezentant Slovenska, ktorý si zahral aj na MS hráčov do 20 rokov a počas kariéry pôsobil o.i. vo Zvolene, Trenčíne či Litvínove. V súčasnosti sa venuje doplnkovým hokejovým tréningom pre mládež a rozvoju korčuľovania. V rubrike spoza mantinelu na Sportnete glosuje hokejové dianie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Spoza mantinelu: Fehérváry ešte nie je superstar, ale bude okamžite líder