Niektoré zákroky boli za hranou, vravela hviezda Čechov. Tréner volal po videu

Český útočník Filip Chytil v súboji so slovenským obrancom Patrikom Kochom na MS v hokeji 2023.
Český útočník Filip Chytil v súboji so slovenským obrancom Patrikom Kochom na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR/AP)
Boris Vanya|12. máj 2023 o 21:30

Šimon Hrubec si dal kuriózny vlastný gól.

RIGA. Česi opäť potvrdili, že na Slovákov to na svetových šampionátoch vedia. V Rige dosiahli už trinástu výhru zo sedemnástich zápasov. Ale tentoraz im Slováci cestu za troma bodmi poriadne znepríjemnili.

Začali lepšie, zdalo sa, že súpera v niektorých momentoch svojou aktivitou aj zaskočili, dvakrát viedli. Česi však ukázali, prečo sú silní.

Udreli v oslabení, perfektne zahrali presilovku, trestali chyby. Otočili skóre a potom si tesný náskok umne strážili.

"Vstúpili sme do turnaja výhrou a to je dôležité. Priznám sa, že veľa hráčov zo slovenského tímu som nepoznal. Viem iba, že viacerí hrajú v českej extralige.

Hrali výborný hokej, veľa korčuľovali, forčekovali a tlačili sa do bránky. Bol to pre nás nepríjemný zápas," hodnotil medzi novinármi útočník Filip Chytil.

Tvrdý zákrok slovenského obrancu Patrika Kocha na českého hráča Filipa Chlapíka.
Tvrdý zákrok slovenského obrancu Patrika Kocha na českého hráča Filipa Chlapíka. (Autor: TASR)

Chytil rozhodcov nekomentoval

V drese New York Rangers má za sebou najlepšiu sezónu v kariére, v ktorej nazbieral 45 bodov za 22 gólov a 23 prihrávok. Ďalšie štyri (1+3) pridal v play-off.

Po zápase sa veľa hovorilo o dvoch sporných situáciách.

Hit Filipa Kocha na Filipa Chlapíka posúdili rozhodcovia ako čistý a na trestnú lavicu poslali českého obrancu Michala Kempného, ktorý chytil Kocha pod krk v snahe pomstiť spoluhráča.

Po zrážke Mislava Rosandiča s Jiřím Černochom v závere tretiny si rozhodcovia pozreli videlo a slovenského obrancu poslali rovno do kabíny. 

"Niektoré zákroky boli za hranou. To, ako ich posúdili rozhodcovia nekomentujem. Ale musíme jeden druhého brániť," dodal Chytil.

K obom momentom sa vyjadril aj tréner Čechov Kari Jalonen.

"Hovorili sme o tom s rozhodcami vo štvrtok na mítingu, aby tieto situácie overili na videu vždy, keď budú mať možnosť. Podľa mňa si to mali pozrieť presne tak, ako to spravili po faule na Černocha."

Zvláštny puk, jeden z milióna

Kurióznym momentom zápasu bol zasa vlastný gól českého brankára Šimona Hrubca.

"Bola to taká smoliarska situácia, moc by som nad tým nepremýšľal. Zvláštny puk, jeden z milióna. Namiesto toho, aby ležal na ľade, postavil sa na hranu.

A keď som si ho chcel prisunúť hokejkou, mal úplne inú razanciu, ako som čakal, takže som si ho vlastne strelil medzi nohy do bránky," vravel Hrubec. 

Aj po tomto momente sa však dokázal naplno koncentrovať a viacerými zákrokmi potom český tím podržal.

"Chytalo sa mi v pohode. Nikdy sa nepozerám na kocku nad ľadom, ako som dostal gól, je to zbytočné a najmä som vedel, že ešte máme veľa času.

Musím chlapcov pochváliť. Nepoložilo ich, že sme dvakrát prehrávali, zápas sme držali vo vlastných rukách a v závere už veľmi šikovne strážili náskok."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Niektoré zákroky boli za hranou, vravela hviezda Čechov. Tréner volal po videu