Chromiak pripomenul pri góle Ovečkina. Koch bol hviezdny aj kontroverzný

Martin Chromiak sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Česko na MS v hokeji 2023.
Martin Chromiak sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Česko na MS v hokeji 2023.
Stanislav Benčat|12. máj 2023 o 20:55

Kto čakal, že sa v úvode bude hrať opatrný hokej, bol na omyle. Naopak, hráči sa akoby pobláznili atmosférou.

RIGA. Aké prehry najviac mrzia? Po dobrom výkone a bojovnom priebehu. Žiaľ, tento scenár nastal v otváracom zápase Slovákov na majstrovstvách sveta, v ktorom zverenci Craiga Ramsayho prehrali s Českom 2:3.

Dvakrát v zápase viedli, ale napokon nezískali ani bod.

Prvá tretina dvíhala prakticky neustále fanúšikov zo sedadiel. Vyše sedemtisíc skvelých fanúšikov Slovenska a Česka v nej videl päť gólov. Prvý už v 5. minúte. Martin Chromiak sa akoby zmenil na Alexandra Ovečkina.

Najmladší hráč slovenského tímu má rovnako ako kapitán Washingtonu na drese číslo 8, aj on je pravák a aj on predviedol skvelú strelu z prvej počas presilovky.

„Gól ma potešil, ale hneď by som ho vymenil za body. Sprvoti som si nebol istý, či je puk v bránke, asi sa ešte obtrel o žŕdku. Preto som sa neradoval hneď. Keď však ľudia začali kričať a rozozvučala sa siréna mohol som oslavovať,“ vravel Chromiak, ktorý sa presadil pred zrakmi rodičov.

Kto čakal, že sa v úvode bude hrať opatrný hokej, bol na omyle. Naopak, hráči sa akoby pobláznili atmosférou.

„Tá bola neskutočná. O takýchto momentoch snívate, keď sa zmenia na realitu je to niečo úžasné. Musíme sa oťukať z prehry a pripraviť na Lotyšsko,“ pripojil.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Česko na MS v hokeji 2023

Tvrdý hit aj skvelý zákrok

Obrana Slovákov od druhej tretiny neinkasovala. Neraz sa jej členovia prezentovali aj tvrdšou hrou.

Ako napríklad Patrik Koch, ktorý poslal tvrdým spôsobom k ľadu Filipa Chlapíka. Moment, ktorý vyvolal na ľade kontroverzné reakcie i náznak šarvátky.

Obranca Vítkovíc sa celkovo prezentoval dobrou hrou do tela, v druhej tretine predviedol aj famózny zákrok na bránkovej čiare, keď po gymnastickom rozkľaku zachránil istý gól.

„Snažil som sa zblokovať strelu a podarilo sa to. Škoda, že ani to nepomohlo k víťazstvu,“ povzdychol si.

Slováci sa snažili v zápase prebíjať cez českú obranu kombinačnou, nátlakovou hrou.

Český tím hral „fínsky“ defenzívny systém, vpred bol aktívny po brejkoch a hrozil dobrou súhrou po rýchlych krížnych prihrávkach. Tie viedli aj k rozhodujúcemu gólu z hokejky Lukáša Sedláka v 19. minúte.

Obranca Patrik Koch blokuje strelu českého hráča.
Obranca Patrik Koch blokuje strelu českého hráča. (Autor: TASR)

„Česi mali v prvej tretine tri šance, dali tri góly. Náš plán bol vyletieť na súpera, čo sa nám podarilo. Škoda, že sme následne prepadli a inkasovali. Musíme sa z toho poučiť,“ vravel Libor Hudáček.

Útočník Třinca patril k najlepším hráčom zápasu. Snažil sa strieľať, ako aj vytvárať šance pre spoluhráčov.

„Herný obraz bol dobrý. Na to, že to bol pre mnohých prvý zápas na veľkom turnaji to bolo fajn, som rád, že sme sa súpera nezľakli a hrali svoju hru. Musíme sa oklepať a ísť ďalej. Je síce fajn, že výkon mal kvalitu, ale čo z toho, keď nemáme ani bod. Vieme hrať aj lepšie,“ dodal Hudáček.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Chromiak pripomenul pri góle Ovečkina. Koch bol hviezdny aj kontroverzný