Česi riešia najmä Kochov zákrok: Bola to vražda na hlavu (ohlasy médií)

Filip Chlapík ostal po hite od Patrika Kocha v zápase majstrovstiev sveta otrasený.
Filip Chlapík ostal po hite od Patrika Kocha v zápase majstrovstiev sveta otrasený. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|12. máj 2023 o 20:00

Naozaj drsný začiatok MS, píšu Fíni.

RIGA.V Čechách vládla po prvom zápase MS v hokeji 2023 spokojnosť. Jeden gól strelil kapitán Červenka a dva pridal Lukáš Sedlák.

Víťazstvo 3:2 nad Slovenskom však museli do poslednej chvíle tvrdo brániť a médiá priznávajú, že mužstvo urobilo v zápase viacero chýb. 

„Česi potvrdili, že na Slovákov to na majstrovstvách sveta vedia. Od rozdelenia oboch štátov zvládli už trinásty vzájomný zápas zo sedemnástich a nadviazali na úspech spred dvoch rokov,“ písal idnes.cz.

"Tento raz sa na trojbodový zisk nadreli o poznanie viac. V posledných sekundách bol blízko k vyrovnaniu Richard Pánik.“ 

Idnes.cz poznamenalo, že v defenzíve nebol český tím taký dôrazný. Naopak Slováci začali prvú tretinu odvážne a dostávali sa do šancí. 

Prvá tretina bola divočina

V prvá tretina bola plná akcie. Oba tímy mali viacero šancí, Slováci mali viac striel a každú chvíľu sa menilo skóre. 

„Prvá tretina bola celkom divočina, čakal som opatrnejší úvod,“ reagoval útočník Daniel Voženílek podľa Lidových novín. 

O druhý gól v českej bránke sa pričinil Šimon Hrubec, ktorý si puk po strele Mislava Rosandiča sám poslal do bránky. „Podarilo sa mu to však rýchlo hodiť za hlavu,“ uvádza idnes.cz.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Česko na MS v hokeji 2023

České médiá riešia aj tvrdý hit Patrika Kocha na Filipa Chlapíka. Po strete ostal český hráč ležať otrasený na ľade. Kocha rozhodcovia nepotrestali.  

„Vražda na hlavu!“ reagoval brankár Dominik Frodl na twitteri po tomto zákroku.

Naopak tréner Michal Mikeska videl zákrok ako čistý. „Chlapík o ňom vedel. Trochu ho podcenil.“ 

Voženílek: Koch to robí aj v extralige

Rovnaký postoj mal aj Voženílek, ktorého zatiaľ Česi nenapísali na súpisku a zápas sledoval z hľadiska.

„Podľa mňa to bol dobrý hit. Čistý. V extralige, keď proti Kochovi hráme, vieme, že toto robí a musíme si dávať pozor,“ reagoval podľa isportu Voženílek. 

„Ostré slovenské zákroky drvili Čechov,“ uviedli české Lidové noviny. Aj tu po zápase rozoberali, či boli zákrok Patrika Kocha na Chlapíka v rámci pravidiel. 

Expert ČT David Pospíšil napríklad tvrdil, že to bol faul, pretože Koch nemal záujem hrať puk, ale šiel priamo do Chlapíka.

„Problém bol v tom, že nechcel hrať puk a šiel priamo zraziť hráča. A to je faul,“ tvrdil Pospíšil. 

„Keď sa Slovensko a Česko stretne vo federálnom derby, je to málokedy nudné. Majstrovstvá sveta sa odštartovali vo veľkom štýle,“ komentovala federálne derby na MS oficiálna stránka šampionátu iihf.com. 

Švajčiarsky Blick zdôraznil veľkú chybu Hrubca: "Šialený vlastný gól brankára Hrubca pri úvodnej výhre. Českí hráči neverili vlastným očiam."

"Českí hokejisti to mali na úvod majstrovstiev sveta v Rige proti Slovensku prekvapivo ťažké," komentoval zápas portál watson.com. 

"Naozaj drsný začiatok majstrovstiev sveta priniesol päť gólov a niekoľko vyostrených situácií," opísal úvodné stretnutie B-skupiny na MS fínsky denník Iltalehti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Česi riešia najmä Kochov zákrok: Bola to vražda na hlavu (ohlasy médií)