Riga? Cítili sme sa ako v Košiciach či Bratislave, žasli hokejisti z atmosféry

Marek Hrivík sa so spoluhráčmi a fanúšikmi teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji 2023.
Marek Hrivík sa so spoluhráčmi a fanúšikmi teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR)
Stanislav Benčat|13. máj 2023 o 23:40

Chceli sme sa dobre naladiť na zápas s Kanadou. Podarilo sa, uznal kapitán Hrivík.

RIGA. Už pred zápasom domácich so Slovenskom bolo zrejmé, že to nebude jednostranná záležitosť lotyšských fanúšikov.

Početnosť a najmä hlučnosť priaznivcov spod Tatier v Riga Arena na MS v hokeji 2023 bola výnimočná.

Opticky sa zdalo, že minimálne tretinu haly zaplnili slovenskí fanúšikovia. Ich popevky boli hlučné a dodávali hokejistom energiu. Tí sa im odvďačili tesnou, ale o to viac cennou výhrou 2:1.

„Už proti Čechom nám vytvorili výborné prostredie, teraz v tom pokračovali. Verím, že im energia vydrží aj naďalej,“ tešil sa kapitán Marek Hrivík.

„Klobúk dole. Aby sme sa cítili v Rige na zápase proti Lotyšsku ako doma? To je niečo neuveriteľné,“ pripojil sa Matúš Sukeľ.

„Riga? Ja som sa cítil, akoby sa hralo v Košiciach alebo Bratislave. Niečo úžasné,“ vravel s úsmevom Peter Cehlárik.

Škorvánek ako stena

Najlepším hráčom zápasu sa stal brankár Stanislav Škorvánek. Brankár Michaloviec sa oklepal po prehre s Českom a predvádzal isté zákroky. Vyžaroval pokojným a suverénnym dojmom.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji 2023

„Cítil som sa lepšie. Už to nebol taký skok do tmy. Prvá tretina bola opäť náročná, nešlo na mňa toľko striel, ako v lige. Chalani mi veľmi pomáhali, obetavo blokovali strely.

Najmä v závere to bolo o vôli. Som rád, že sme všetko zvládli. Keď po prvom zápase hrala česká hymna dúfal som, že v druhom už budem počuť našu. Dočkal som sa,“ vravel hrdo.

„Škorvánek nám dal šancu vyhrať. Bol náš najlepší hráč. Podržal nás veľakrát,“ pochválil ho kapitán Hrivík.

„Bol pokojný, ale on tak vyzerá aj pred zápasmi. Som rád aj zaňho, že mu zápas tak vyšiel,“ pripojil sa Cehlárik.

Užiť, osláviť a ísť ďalej

Tri body proti domácemu tímu budú veľkou vzpruhou pre slovenský tím. Už pred zápasom sa hovorilo o súboji s Lotyšskom ako o kľúčovom dueli. Zverenci trénera Craiga Ramsayho ho zvládli.

„Výhru si užijeme, oslávime, v kabíne zakričíme, jeden druhému poďakujeme a ideme ďalej. Turnaj je dlhý. Nemôžeme si dovoliť lietať vysoko, ale ani nemôžeme po prehrách ostať dole,“ vraví Hrivík.

„Ukázali sme veľkú obetavosť a bojovnosť. V tretej tretine som bol na trestnej lavici po hlúpom faule, nechal som v súboji nohu a Lotyša podrazil. Mrzelo ma to, tŕpol som, ale aj o tomto je tím. Musíme si veriť a zastúpiť jeden druhého. V tomto prípade mi chalani pomohli," uznal Cehlárik.

Smelo na Kanadu

Slováci boli proti Lotyšsku celkovo lepším tímom. Výborne korčuľovali, aktívne napádali. Súpera púšťali do šancí najmä po brejkoch.

Mrzieť ich opäť raz môžu nevyužité šance a zbytočné fauly. To sa o Lotyšoch povedať nedá, veď Slováci nehrali ani jednu presilovku.

„Mali sme dosť šancí na to, aby sme tesný náskok z úvodu duelu navýšili. Musíme si dávať pozor. Výhra nám však pomôže, môžeme ísť na Kanadu sebavedomo,“ vraví autor úvodného gólu Sukeľ.

„Už proti Česku sme chceli uspieť, žiaľ, nepodarilo sa. S Lotyšmi sme chceli nastaviť víťazný rytmus. Je to tu. Tak poďme pokračovať aj proti Kanade,“ dodal kapitán a strelec víťazného gólu Marek Hrivík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Riga? Cítili sme sa ako v Košiciach či Bratislave, žasli hokejisti z atmosféry