Proti Česku zaspal, teraz Škorvánek umlčal Rigu (ohlasy médií)

Slovenskí hokejisti sa tešia po triumfe nad Lotyšskom na MS v hokeji 2023.
Slovenskí hokejisti sa tešia po triumfe nad Lotyšskom na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. máj 2023 o 00:20

Bláznivý finiš, reagujú médiá.

BRATISLAVA, RIGA. Slovenskí hokejisti si pripísali na majstrovstvách sveta v Lotyšsku a Fínsku prvú výhru. Zápas proti Lotyšsku rozhodol v tretej tretine kapitán Marek Hrivík. 

Expert David Pospíšil, ČT Sport – Dôležité sú tri body. Teraz sa Slováci upokoja. V zápase proti Česku hrali dobré stretnutie, nezvesili hlavy a vyhrali ďalší zápas. Slovenskí hokejisti hrajú výborne, ale veľa sa napracujú na gól.

Majú veľa šancí, ktoré musia skvalitniť, aby boli úspešnejší a dotiahli stretnutie do pokojnejšieho konca. Slovenský tím mal skvelý vstup do zápasu, ale došli im sily. Druhá tretina bola pokojnejšia, vďaka čomu sa Lotyši vrátili do stretnutia. 

Isport (ČR) – Proti Česku zaspal, teraz umlčal Rigu. Škorvánek skokom podržal Slovákov. Dvadsaťsedemročný brankár dostal znovu príležitosť od trénera Craiga Ramsayho a pri výhre 2:1 nad Lotyšskom bol kľúčovou postavou. 

Sport.cz (ČR) – Slováci vydreli výhru. Neúspech z piatkového federálneho derby slovenskí hokejisti napravili o deň neskôr. 

Idnes.cz (ČR) – Slováci sa natrápili v koncovke. 

IIHF – Vyrovnávajúci gól Abulsa dostal domácich fanúšikov do varu. To pripravilo pôdu pre bláznivý finiš, kde Lotyši nevyužili presilovú hru o dvoch hráčov. Slováci pevnosť udržali. 

Delfi Sports (Lot.) – V dôležitom súboji o štvrťfinále prehralo Lotyšsko so Slovenskom po napínavej a intenzívnej hre. Súper opäť skóroval už v prvej minúte. 

TV Net (Lot.) – V druhej tretine mali lotyšskí hokejisti prevahu, ale nedokázali ju využiť. Rovnako ako v početnej výhode o dvoch hráčov.

SVT (Švédsko): Útočník Leksandu Marek Hrivík sa presadil v zápase proti Lotyšsku a dostal Slovensko do tesného vedenia. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Proti Česku zaspal, teraz Škorvánek umlčal Rigu (ohlasy médií)