MS v hokeji 2023: Slovensko zvládlo náročný zápas, zdolalo Lotyšsko

Slovensko - Lotyšsko, ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2023 LIVE.
Slovensko - Lotyšsko, ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2023 LIVE. (Autor: Sportnet)
Sportnet|13. máj 2023 o 16:00

Slovenskí hokejisti hrali svoj druhý zápas na MS v hokeji 2023 proti domácim Lotyšom. Sledujte s nami ONLINE prenos Slovensko vs. Lotyšsko. Po dráme vyhrali 2:1.

RIGA. Slovensko a Lotyšsko dnes hrali svoj druhý zápas v skupine B na MS v hokeji 2023. Duel hostí Riga Arena v lotyšskom hlavnom meste.

Slovenskí hokejisti otvorili šampionát prehrou 2:3 v derby. Domáci Lotyši neuspeli v dueli s favorizovanou Kanadou, ktorej podľahli 0:6.

Slováci po dramatickom priebehu nakoniec Lotyšov zdolali tesne 2:1, keď o triumfe rozhodol kapitán Marek Hrivík.

Slováci po reprezentácii Lotyšska vyzvú v skupine ešte Kanadu, Švajčiarsko, Kazachstan, Slovinsko a Nórsko.

Hokej sledujte s nami naživo ako online prenos. Pozrite si aj program šampionátu, výsledky a tabuľky.

ONLINE: Slovensko - Lotyšsko, MS v hokeji 2023 (LIVE)

Majstrovstvá sveta Skupina B 2022/2023
13.05.2023 o 19:20
Slovensko
2:1
(1:0, 0:1, 1:0)
60' minúta
Ukončený
Lotyšsko
Prehľad
Góly a asistencie: 1. Sukeľ (Cehlárik), 51. Hrivík (Pánik, P. Koch) – 37. Abols. Rozhodca: Hölm, Sewell – Briganti, Kroyer..
Prenos
Lotyši celú hru bez brankára strávili v útočnom pásme. Najviac hrozili bratia Bukartsovci. Po jednej ich strele stratil hokejku Stanislav Škorvánek a pískal sa koniec duelu. Nesmierne cenné víťazstvo, ktoré sme do slova a do písmena vydreli. Nasleduje jednodňový odpočinok a v pondelok vyzveme favorita z Kanady. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia a dobrú noc.
Koniec zápasu.
59:19
Slovensko a Lotyšsko hrajú s piatimi hráčmi.
59:02
importantLotyšsko oddychový čas!
58:09
importantLotyšsko hrá power-play!
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
57:19
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Libor Hudáček – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme Lotyšsko:
Oskars Batna – 2 min., hrubosť.
57:19
importantTresty si odpykajú len Hudáček a Batna! Daugavinšovi skrat prešiel bez akéhokoľvek povšimnutia!
importantReklamná prestávka.
57:19
importantPatrik Koch bol napadnutý Daugavinšom! Lotyšský borec všetok svoj hnev jasne nasmeroval na nášho reprezentanta! Už sa tam vytvárali ďalšie dvojice! Hudáček si mal čo povedať s robustným Batnom!
56:49
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
55:57
Slovensko hrá so štyrmi hráčmi.
55:49
Jaks nenašiel spoločnú reč s útočiacimi lotyšskými hráčmi. Matúš Sukeľ vystihol vhodný okamih a vyviezol puk aspoň do stredného pásma.
55:00
55:00
Vyhrávame nad Lotyšskom 2:1. Ale v najbližšom čase potrebujeme ubrániť oslabenie o dvoch hokejistov.
54:49
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Peter Cehlárik – 2 min., podrazenie.
54:20
importantŠkorvánek v tieni neskutočnej skrumáže! Andris Džerinš vyťažil z neprehľadnej situácie strelu do tyčky! Uuu, to sme si vydýchli!
53:57
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Mário Grman – 2 min., nedovolené bránenie.
52:36
Lotyši prepli na vyšší stupeň, s ktorým máme evidentné problémy. Škorvánek ostal bez práce po tvrdej strele obrancu Mamčicsa.
importantReklamná prestávka.
50:56
Aktivita je na slovenskej strane. Tentoraz zamestnal súperovho brankára Mislav Rosandič. Prerušená hra.
50:04
50:04
goalSlovensko dalo gól! Drina našich reprezentantov prináša želané ovocie. MAREKOVI HRIVÍKOVI nezablokoval hokejku Oskars Cibuļskis a Šilovs už nestihol schovať puk do lapačky. Asistencie: Richard Pánik a Patrik Koch.
48:49
Škorvánek musel byť koncentrovaný na raketovú strelu Lotyšov, ktorá na neho prišla ihneď po buly. Strieľal Rihards Bukarts.
48:38
Regenda nemal dostatok síl, čo sa prejavilo pri nedôraznom zakončení, hoci to bolo cez protihráča.
importantReklamná prestávka.
47:27
importantLibor Hudáček aj pod tlakom lotyšského obrancu nedotiahol mininájazd do úspešného konca! Šilovs zaúradoval hokejkou!
46:18
Rosandič všemožne zachytával vysoký puk – nespracoval ho.
45:06
Miks Indrašis mal zálusk na spoluprácu s Robertsom Bukartsom. Lotyšský pravák sa nedostal k strele, v čom mu zabránil návrat Tamášiho.
44:16
Matúš Sukeľ vypracoval peknú akciu, v ktorej chcel vidieť Gajdoša. Mladý debutant išiel do voľného miesta, ale neposlal pokus viac do strany. Iba priamo do brankára.
43:45
Zakázané uvoľnenie Lotyšska. Aktéri prichádzajú pred Šilovsa. Nasleduje vhadzovanie po jeho pravici.
42:48
Šilovs bol v miernom zákryte, no dokázal reagovať ramenom na prudký projektil Róberta Lantošiho.
42:08
Trojica našich hráčov vyštartovala dopredu. V držaní puku bol Pavol Regenda, ktorý veľmi nebral ohľad na Tamášiho s Chromiakom, ktorému to mohol pretlačiť k druhej tyčke, kde sa mu to otváralo.
40:44
Celá slovenská formácia sa nechala stiahnuť medzi kruhy a nenašiel sa nikto, kto by sa pokúsil vystúpiť proti strieľajúcemu Lotyšovi. Škorvánek nás podržal.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 21:02.
Druhá tretina bola o množstve dobrých možností. Zo svojich šancí sme sa nedokázali presadiť. Lotyši našu hrúbku potrestali gólovým únikom, a tak je skóre 1:1.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:27
Dobré čítanie hry od Grmana. Stihol sa zorientovať pred modrou čiarou a vedel, že ju nesmie prekročiť. Hráme ďalej.
importantReklamná prestávka.
36:51
36:51
goalLotyšsko dalo gól! Obrovská chyba Olivera Okuliara. Hral sa s pukom na útočnej modrej čiare. Vypichol mu ho RODRIGO ABOLS a z nájazdu nedal šancu Škorvánkovi. Bez asistencie.
36:24
importantOkuliar opustil trestnú lavicu! Chýbala mu rýchlosť, a tak už musel vymýšľať individuálne zakončenie! Kristaps Zile dostal pokus do nohy!
36:09
importantŠkorvánek pánom tejto situácie! Lotyšom zobral čistý gól! Roztiahol sa v bránkovisku a puk bol jeho! Následne Kelemen vytiahol k mantinelu dotieravého Andersonsa!
35:06
importantAbols sa mohol pokojne presadiť! Daugavinš ho poslal do pohodlnej pozície na zakončenie, ktoré chvalabohu nedostal do Škorvánkovej siete!
34:16
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Oliver Okuliar – 2 min., nedovolená hokejka / meranie hokejky.
importantReklamná prestávka.
34:06
Je to tu. Stanislav Škorvánek urobil kľúčový zákrok, po ktorom už neposlal puk naspäť do hry.
33:56
Lotyši sa nechcú nechať zahanbiť v domácom prostredí. Už by sme to potrebovali prerušiť, pretože máme na ľade zatavenú formáciu.
31:50
importantLibor Hudáček načasoval príchod z ľavej strany na kruh a trafil bez prípravy, keď mu to čapoval Cehlárik! Šilovs skvelo betónmi!
29:54
importantOliver Okuliar nezvládol prečíslenie s Chromiakom! Z jeho strany išlo už o kombináciu navyše, ktorá sa prejavila ako zbytočná!
28:43
importantPeter Cehlárik preveril lotyšského gólmana! Šilovs je veľkou oporou domácej reprezentácie! Pomohla mu dobre nastavená lapačka!
28:01
importantŠilovs vytiahol cenný zákrok! Spoza jeho bránky nabíjal Hrivík Grmanovi! Po prerušení hry neskrýval hnev z toho, že mu to nesadlo lepšie na čepeľ!
importantReklamná prestávka.
26:17
Regenda skvelo zabojoval v rohu ľadovej plochy. Zmapoval situáciu na zvyšných častiach útočného pásma a našiel Jánošíka. Následné prenášanie hry na neho bolo zmarené.
25:29
Oskars Cibuļskis dôrazne bránil pravú stranu klziska. Z jeho tvrdosti trochu ochutnal Cehlárik.
24:02
Sukeľ bol pri tejto situácii svojím spôsobom lakomý, pretože mu tam naskočil na ľavú stranu Hudáček, keď sa po opustení trestnej lavice zapojil do hry. Autor jediného gólu už to ani sám nedokončil a stratil puk.
23:50
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
22:51
Prežili sme minútu z Hudáčkovho vylúčenia. Bránenie bolo v podaní Pavla Regendu a dokonca Viliam Čacho si vytvoril strelecký priestor, ale Šilovsa neprekonal.
21:50
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Libor Hudáček – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
20:49
importantRonalds Keninš podnikol útočné kroky! Do gólovej bodky to nedotiahol Balcers, aj keď Škorvánek zasiahol, okamžite nemal prehľad o puku!
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 20:13.
Raketový začiatok pre Slovensko. Matúš Sukeľ v 44. sekunde prestrelil brankára Lotyšska. Naša hra je kvalitná, len v nej treba pokračovať. Lotyši ešte stále neskórovali.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:17
importantŠilovs znova nezasahoval k spokojnosti! Cehlárikov puk pripravil Sukeľovi! Náš útočník trafil jeho hokejku, a od nej bola opečiatkovaná žŕdka!
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:44
Slováci sa prezentovali kvalitným striedaním, kedy aktívne ostreľovali priestor Šilovsa.
17:40
Puk z Grmanovej hokejky zapríčinil slovenské zakázané uvoľnenie.
16:14
Opäť vystrelila Šilovsovova vyrážačka. Do tejto časti výstroja mieril pokus zápästím Adam Jánošík.
15:19
Pre Hrivíka bol najbližšie Miloš Kelemen. Napriek stiesnenému priestoru dokázal ísť do strely, ktorou však nezamestnal Šilovsa.
importantReklamná prestávka.
15:04
Nie najideálnejšie vyrážal brankár Šilovs. Viac-menej pred seba vyrazil solídny pokus Ivana. Pri bráne ešte operoval Kelemen, no bolo to bez dorážania.
13:31
Ronalds Keninš uplatnil dôraznú hru a puk získal Deniss Smirnovs. Ten sa už pred Škorvánkom neobjavil.
12:26
Kelemen svojou váhou uspel proti Mamčicsovi a úplne jednoducho ho odprevadil na mantinel. Avšak nikomu nepresunul puk do palebnej pozície.
11:46
importantRoberts Bukarts nepríjemne pálil na vzdialenejšiu konštrukciu našej bránky! Dôležitá bola prítomnosť Škorvánka, ktorý to vytesnil preč!
importantReklamná prestávka.
10:36
Peter Cehlárik absorboval súboj pri mantineli. Ihneď sa otočil do výhodnej pozície a zamieril pod hornú žŕdku. Šilovs to zachytil.
09:41
Prebudil sa Hrivík s Cehlárikom. Gólové slovo ale mohlo patriť Kelemenovi, ktorý sa zastreľoval spred lotyšského gólmana.
08:27
Škorvánek vlastní puk. Koch prišiel urobiť nejaké čistky a pridal sa k nemu aj František Gajdoš. Boli to však klasické dohrávačky po odpískaní.
07:55
Hudáček alternoval s Tamášim. Ale obaja sa nedohodli.
07:11
Kelemen sa snažil spôsobiť prievan pred lotyšským bránkoviskom. Šilovs ukázal, že puk je jeho, a tak je situácia upokojená.
06:42
Ivan nezvládol založenie útoku z vlastného obranného pásma. Namiesto Kelemena nabil to priamo Bukartsovi. Jeho pokus neprišiel do styku so Škorvánkom.
importantReklamná prestávka.
06:12
Lotyšský brankár sa zmocnil puku po kombinačnej akcii Kocha s Lantošim. Ešte prichádzal náznak šarvátky pri mantineli. Všetko je zažehnané.
05:23
Tamášiho bekhend v rýchlosti nasmerovaný len do bočnej siete brankára Šilovsa.
04:55
importantŠkoda, že sa nepresadil Regenda! Solídnu prácu a podmienky na to mu vytvorili Hudáček aj Sukeľ!
04:17
Hudáček opäť potvrdil svoju silu na puku. Slováci ostávajú v pásme.
03:24
Kelemen sa sústredil na prípadnú spoluprácu s Pánikom, ktorá sa rysovala v útočnej tretine. Lenže Pánik bol pokrývaný Mamčicsom.
02:10
Stanislav Škorvánek potrebuje získať ešte väčšie sebavedomie po piatkovom debute s Českom. V tejto chvíli kryje koncovku domácej reprezentácie.
01:34
Pavol Regenda nemal ďaleko k puku, ale z lepšej vzdialenosti ťažil Balinskis, ktorý si ho pritiahol.
00:44
00:44
goalSlovensko dalo gól! Ešte sa nič nestihlo udiať a už je z toho slovenské vedenie. MATÚŠ SUKEĽ si vie nájsť ideálne miesto na strelu. Chvíľku ho nechali Lotyši samého a Cehlárikovu zadovku premieňa švihom. Asistencia: Peter Cehlárik.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovensko: Škorvánek (Hlavaj) – Kňažko, P. Koch, Grman, Ivan, Jánošík, Rosandić, Gajdoš – Kelemen, Hrivík (C), Pánik – Cehlárik (A), Hudáček, Sukeľ (A) – Chromiak, Tamáši, Regenda – Okuliar, Lantoši, Čacho.
Tréner: Craig Ramsay.

Lotyšsko: Šilovs (Gudlevskis) – Balinskis, Zile, Mamčics, Jaks, Čukste, Freibergs, Cibuļskis – Daugavinš (C), Abols (A), Andersons – Balcers, Smirnovs, Keninš – Indrašis, Ro. Bukarts (A), Batna – Ri. Bukarts, Dzierkals, Džerinš – Ločmelis.
Tréner: Harijs Vitolins.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu na MS 2023 v Rige medzi Slovenskom a Lotyšskom.

Slovensko


Slováci natiahli negatívnu sériu s Českom. Päť gólov padlo v úvodnej tretine a bolo o všetkom rozhodnuté. Naše mužstvo dva razy viedlo, čo však nestačilo. Slovenské presné zásahy zaznamenali nováčik Martin Chromiak a obranca Rosandič, ktorého prísne potrestali za faul kolenom na Černocha. Stretnutie pre neho skončilo v čase 18:36. Výhodou nášho tímu môže byť o niečo väčší časový priestor na regeneráciu.

Lotyšsko

Domáca reprezentácia vstúpila do majstrovstiev sveta najhorším možným spôsobom. Lotyši nemali nárok proti Kanade, ktorá to na nich poriadne vybalila. Javorové listy strelili šesť gólov, pri čom v lotyšskej bránke nastala zmena už po piatich minútach.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:20.

Tabuľka: Skupina B

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»MS v hokeji 2023: Slovensko zvládlo náročný zápas, zdolalo Lotyšsko