Rally Košice rozhodne o majstrovských tituloch

Rally Košice. Sľubuje atraktívne súboje.
Rally Košice. Sľubuje atraktívne súboje. (Autor: archív MMK)
Sportnet|20. okt 2017 o 00:00

Po siedmich podujatiach sa rozhodne aj o absolútnom majstrovi Slovenska.

KOŠICE. Košice budú počas víkendu žiť 43. ročníkom Rally Košice, ktorý je zároveň záverečným podujatím tohtoročného seriálu Majstrovstiev Slovenska v rely, ale aj Slovenského Rally pohára a Majstrovstiev Slovenska historických automobilov.

Po siedmich podujatiach sa práve v Košiciach rozhodne aj o absolútnom majstrovi Slovenska.

Ako informovala tlačová tajomníčka podujatia Zdenka Frývalská, na súťažné posádky čakajú dve náročné etapy so 121 rýchlostnými skúškami.

„V sobotu absolvujú trať dlhú takmer 300 kilometrov, na ktorej bude šesť rýchlostných skúšok v dĺžke viac ako 71 kilometrov. Nedeľňajšia druhá etapa má dĺžku viac ako 225 kilometrov. Rovnako ako v sobotu čaká na jazdcov 6 rýchlostných skúšok z dĺžkou takmer 70 kilometrov,“ priblížila tohtoročnú Rally Košice.

Most im zmenil plány

Oproti predchádzajúcemu ročníku sa trať zmenila.

„Organizátori z Auto Klubu Košice sa rozhodli pre viac kompaktnú rely a vynechali trate smerom na Rožňavu. Keďže smer na severozápad od Košíc je pre opravu ružínskeho mosta pre tento rok nepoužiteľný, museli sa voliť klasické, všeobecne známe rýchlostné skúšky smerom na východ a sever od Košíc,“ dodala Frývalská.

Jazdci tak počas dvoch dní trikrát absolvujú rýchlostnú skúšku Vysielač v okolí obce Červenica pod Dubníkom.

Trikrát sa pôjde aj populárna rýchlostná skúška v Herľanoch, dvakrát prejdú rýchlostné skúšky v Skároši, Izre a Regete pri obci Slančík.

Súboj Valoušek – Koči

Najbližšie k titulu majú zatiaľ obhajcovia prvenstva Pavel Valoušek so spolujazdkyňou Veronikou Havelkovou z Českej republiky, ktorí jazdia za slovenský Icari Rally Team.

„My sme vďaka víťazstvu v piatich pretekoch teraz v pozícii, že nemusíme nutne vyhrať. Na jednu stranu je dobre, že nie sme v tlaku o výsledok. Na druhú stranu je to ťažká pozícia v tom, aby sme neurobili nejakú chybu. Takže budeme chcieť normálne pretekať ako hocikde inde a veľmi sa na to tešíme. Budeme sa na to pripravovať po všetkých stránkach na sto percent,“ povedal pred štartom Valoušek.

Juniorský vicemajster sa teší

O titul zabojuje aj juniorský vicemajster sveta z roku 2016 Martin Koči z košického Styllex motorsportu.

Ten je zatiaľ v celkovom poradí druhý, keď po víťaznom návrate do seriálu slovenskej rely v prvých pretekoch v Rožňave skončil na ďalších podujatiach päťkrát druhý a raz tretí.

„Na Rally Košice sa veľmi teším, najmä na rýchlostnú skúšku v Herľanoch. Je to moja obľúbená skúška a poznám ju ako vlastnú dlaň. Verím, že aj ostatné skúšky budú pekné a kvalitné. Určite pôjdem naplno, budem si to užívať a budem sa snažiť potešiť aj divákov,“ dodal Koči.

Rozhodne sa o tituloch

Okrem absolútneho poradia sa bude v Košiciach rozhodovať o majstrovských tituloch aj v niektorých triedach a tak sa črtajú na tratiach zaujímavé súboje.

V predvečer štartu pretekov je pre priaznivcov rely pripravená aj autogramiáda najväčších favoritov, ktorá sa začne v piatok 20. októbra o 18.00 v Átriu Optima.

Na parkovisku pred ním bude v nedeľu 22. októbra o 14.00 postavená aj cieľová rampa a vyhlásenie výsledkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rally Košice rozhodne o majstrovských tituloch