Príchod Nového roka oslávil u Dudu. Na zápas Bundesligy ho neprepašoval

Daniel Dedina|10. jan 2021 o 20:15

V špeciálnej futbalovej súťaži kamaráta zdolal. Nesklamal som, vraví Pavúk.

Kamaráti z Košíc trávili Silvester spoločne v Nemecku.

KOŠICE. Priateľstvá fungujú aj v časoch, keď sú hráči od seba vzdialení stovky kilometrov. To je aj prípad košických futbalistov.

Partia okolo Františka Pavúka, Františka Vancáka, Borisa Gálla i Tomáša Huka pravidelne navštevuje svojho bývalého spoluhráča Ondreja Dudu.

Bolo tomu tak počas pôsobenia slovenského reprezentanta v Legii Varšava i Herthe Berlín a inak to nie je ani v súčasnosti, keď Duda hráva za iný bundesligový klub, 1. FC Kolín nad Rýnom.


Navštívili katedrálu, prešli sa pri Rýne

Hoci dnešná doba cestovaniu príliš nepraje, na prelome rokov navštívil Dudu na pár dní súčasný kapitán FC Košice František Pavúk. Oslava Silvestra v ich podaní nebola bujará, keďže Ondreja už v druhý novoročný deň čakal zápas.

„O polnoci sme si pripili a šli hneď spať, lebo ráno mal tréning,“ prezradil Pavúk.

V dopoludňajších hodinách si aj on plnil športové povinnosti v rámci individuálneho tréningového plánu a poobede mali čas na ďalšie aktivity.

Na prechádzke pri Rýne.
Na prechádzke pri Rýne. (Autor: archív F.P.)

Do hlavného mesta Nemecka už trafil aj bez navigácie. V čom je Kolín iný než Berlín?

„Je to menšie mesto, ale o to krajšie. Majú úžasnú katedrálu. Ísť sa pomodliť dnu je povolené, čo sme aj využili. Na ďalší deň sme sa boli prejsť pri Rýne, kde je tiež veľmi pekne. Kolín je sympatické mesto, hoci mne sa páčilo aj v Berlíne,“ netají Pavúk, ktorý v Košiciach prebral pásku na rukáve po zranenom Vancákovi.


Vidieť akadémiu bol zážitok

Pri predchádzajúcich návštevách sledovali Ondreja Dudu v zápase priamo na štadióne. Tentoraz to nebolo možné, pretože aj zápasy nemeckej Bundesligy sa kvôli pandémii hrávajú bez divákov.

Domácu prehru Kolína s Augsburgom 0:1 si František Pavúk pozrel v televízii.

„Skúšali sme rôzne spôsoby ako ma prepašovať na štadión, či už ako novinára alebo agenta. Nedalo sa,“ s úsmevom skonštatoval.

Výbornú futbalovú skúsenosť na vlastnej koži predsa len zažil.

„Počas voľného dňa ma Ondro previedol akadémiou. Pozrel som si celkovú infraštruktúru, šatne i ihriská. Dali sme si súťaž v triafaní brvna z priamych kopov, hrali sme o kávu. Nesklamal som a vyhral. Ale na jeho obranu musím povedať, že bol vtedy po zápase,“ podpichol šikovný ľavák kamaráta, ktorý je výborný exekútor štandardiek.

Pokračoval už vo vážnejšom tóne. „Videl som ako to v Bundeslige funguje. Bol to pre mňa zážitok,“ priznal Pavúk, ktorý predtým stihol navštíviť aj Holandsko.

„Tri dni som bol u sestry a troch mojich krstných detí, ktorí žijú blízko Amsterdamu. Prekvapil som ich, o mojej návšteve nevedeli. Bol to pre nich veľký šok. Videli sme sa po vyše roku a pol, takže v tom bolo veľa emócii,“ dodal jeden z najlepších hráčov druholigovej jesene na Slovensku.

František Pavúk patrí k oporám FC Košice
František Pavúk patrí k oporám FC Košice (Autor: facebook FC Košice)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Príchod Nového roka oslávil u Dudu. Na zápas Bundesligy ho neprepašoval