Zdolá vôbec niekto Kežmarok? Brankár nemôže chytať, preto pláta diery v poli

Peter Diňa (vľavo) je brankár, obranca, útočník. Všetko, čo treba.
Peter Diňa (vľavo) je brankár, obranca, útočník. Všetko, čo treba. (Autor: facebook MFK Kežmarok)
Daniel Dedina|31. mar 2023 o 07:00

Ako vyzerá situácia pred štartom V. ligy Sever VsFZ?

VÝCHODNÉ SLOVENSKO. V niektorých súťažiach je situácia na čele tabuľky poriadne zamotaná a sľubuje dramatický boj o postup do posledných kôl.

To by nemal byť prípad východoslovenskej V. ligy Sever. V nej je favorit jasný a v jesennej časti to náležite potvrdzoval.

Teraz prichádza na rad rozhodujúca časť sezóny. Jarná časť začína cez víkend 15. kolom.

Postup? Pri takom náskoku povinnosť

Kežmarok vedie tabuľku s výrazným deväťbodovým náskokom a má zápas k dobru. V doterajšom priebehu sezóny ešte ani raz neprehral. V desiatich stretnutiach zvíťazil, dvakrát sa zrodila remíza.

Darilo sa mu aj v Slovnaft Cupe, kde dokráčal až do 4. kola a v ňom len tesne podľahol fortunaligovej Banskej Bystrici (0:1).

„Pri takomto náskoku je našou povinnosťou súťaž vyhrať. Futbal je nevyspytateľný, netreba nikoho podceňovať, ale verím, že máme mužstvo na to, aby to svojou kvalitou dotiahlo do úspešného konca,“ hovorí skúsený tréner Kežmarku Stanislav Koch.

Je v silách tímu spod Tatier prejsť sezónou bez jedinej prehry?

„Na jar sa budú chcieť všetci súperi na nás vytiahnuť, bude to trošku náročnejšie. Do každého zápasu pôjdeme s cieľom vyhrať, nebudeme hrať alibisticky. Divákom chceme ponúknuť kvalitnú hru,“ avizuje Koch.

V príprave zdolali aj štvrtoligistov

Vysoké ambície potvrdzovali Kežmarčania aj v závere zimnej prípravy, v ktorej si úspešne merali sily s účastníkmi štvrtej ligy. Zdolali Gerlachov (5:1) i Sabinov (3:2), remizovali so Starou Ľubovňou (3:3).

„Prvý mesiac bol improvizovaný, tréningy sme absolvovali v telocvični a posilňovni. Od februára sme šli na umelú trávu a hoci chlapci mali zdravotné problémy i pracovné povinnosti, vcelku sme to zvládli,“ tvrdí Koch.

Práve zdravotný stav hráčskeho kádra mu spôsobuje najväčšie vrásky. Rátať nemôže s trojicou stabilných hráčov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zdolá vôbec niekto Kežmarok? Brankár nemôže chytať, preto pláta diery v poli