Ligistu trápil tím z piatej ligy. Domáci kapitán ďakoval aj futbalovému zväzu

Spoločná fotografia hráčov Kežmarku a Banskej Bystrice. Komplimenty si vymieňali aj po zápase.
Spoločná fotografia hráčov Kežmarku a Banskej Bystrice. Komplimenty si vymieňali aj po zápase. (Autor: mfkdukla.sk)
Daniel Dedina|18. okt 2022 o 22:15

Favorit siahol po totálnej rotácii zostavy.

KEŽMAROK. V ich základnej zostave nezostal kameň na kameni. V porovnaní s víkendovým ligovým zápasom proti Žiline spravil tréner Banskej Bystrice Michal Ščasný v pohárovom stretnutí až desať zmien.

A na výkone mužstva to bolo poznať. Rozbehnutý fortunaligový nováčik v utorkovom súboji 4. kola Slovnaft Cupu v Kežmarku príliš neoslnil.

Duel na ihrisku piatoligistu bolo otvorený až do úplného záveru, favorit vyhral najtesnejším rozdielom 1:0. Jediný gól strelil v prvom polčase skúsený útočník David Depetris.

Svoju povinnosť si splnili

„Súper nám to znepríjemnil, aj keď ide o mužstvo z piatej ligy. Terén nebol ideálny a príležitosť dostali chlapci z lavičky, ktorí mali možnosť sa ukázať. Splnili sme svoju povinnosť, teraz je už pre nás dôležitý sobotňajší zápas s Ružomberkom,“ vravel Ščasný.

O tom, či ho hráči pri chudobnom víťazstve svojimi výkonmi presvedčili, príliš hovoriť nechcel. „Niečo bolo dobré, niečo menej. Sú to veci, ktoré si povieme v šatni,“ tvrdil Ščasný.

Čosi predsa len naznačil, keď vyzdvihol druhopolčasový výkon Depetrisa a celozápasový v podaní Ľuboša Kupčíka.

Depetris mal viacero možností streliť druhý poisťujúci gól. Na hrote bol viditeľný. Kapitán Kupčík pôsobil v trojčlennej obrane istým dojmom.

„Vedeli sme, že to bude bojovný zápas. Kežmarok podáva vo svojej súťaži dobré výkony. Prišli sme sem vyhrať, to sa nám podarilo a sme za to radi,“ netajil Kupčík.

Aj on aktuálne bojuje o miesto v zostave. A to aj napriek tomu, že v prvých siedmich ligových kolách nechýbal na ihrisku ani minútu.

„Samozrejme, každý chce hrávať, ale to môže len desať hráčov v poli. Všetci sa o to snažíme,“ skonštatoval skúsený 33-ročný obranca.

Domáci by radi vrátili čas

Nechýbalo veľa a pohárový duel Dávida s Goliášom sa mohol vyvíjať inak. Domáci tím vybehol na súpera nebojácne, už v 6. minúte spálil obrovskú šancu kapitán Tomáš Ondrejka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ligistu trápil tím z piatej ligy. Domáci kapitán ďakoval aj futbalovému zväzu