Prešovu sa generálka na Záhreb vydarila. Päťgólový návrat Rečičára

Tomáš Rečičár sa po zranení vrátil do zostavy Tatrana a hneď nastrieľal päť gólov.
Tomáš Rečičár sa po zranení vrátil do zostavy Tatrana a hneď nastrieľal päť gólov. (Autor: TASR)
Ján Leško|1. mar 2020 o 13:50

Tatran sa nemaznal ani s Novými Zámkami.

PREŠOV. V Tatran handball arene prebiehalo všetko ako sa očakávalo.

Úradujúci šampión v nadstavbovej časti extraligy prevalcoval ďalšieho súpera.

Prešovskí hádzanári, v zostave už s uzdravenými spojkami Grzentičom a Rečičárom, s Fodoreanom, ktorý ale do hry zasiahnuť nemohol, bez zraneného L. Urbana, rekonvalescenta Kroka a nemocného Michalku, si bez väčších problémov poradili s novozámockým Štartom (39:16).

Rekordný nadstavbový rozdiel

Pätnásťnásobný slovenský majster nadviazal v štvrtom kole nadstavby Slovnaft handball extraligy na predošlé tri výhry nad svojimi súpermi dvojcifernými gólovými rozdielmi.

Strelecký apetít Prešovčanov po výhre o trinásť gólov nad Košicami, o pätnásť nad Považskou Bystricou a o dvadsať nad Hlohovcom pokračoval víťazstvom, zatiaľ rekordným rozdielom o dvadsaťtri gólov.

Zaujímavé pritom je, že dvaja hráči Tatrana, kapitán tímu Martin Straňovský a Oliver Rábek, zaťažili konto klubu, v ktorom hádzanársky rástli, deviatimi, respektíve siedmimi gólmi.

Ako tak vyrovnaných bolo len pár úvodných minút stretnutia. Inak to bola jednoznačná záležitosť v pohode hrajúceho favorita.

Napokon, čo netajil ani tréner Slavko Goluža, Prešov poňal zápas s Novými Zámkami aj ako generálku pred prvým zápasom štvrťfinále play-off SEHA ligy (7. marca od 17.15 hod.) s pravidelným účastníkom Ligy majstrov PPD Záhreb.

Keď šliapli, súpera eliminovali

Pozitívom v prešovskom tíme v stretnutí s Novými Zámkami boli návraty po zraneniach spojok, Slovinca Nina Grzentiča a slovenského reprezentanta Tomáša Rečičára.

Viac toho v samotnom zápase odohral druhý z menovaných hráčov. A bol aj strelecky úspešnejší, keď konto súperových gólmanov zaťažil piatimi gólmi.

„Ostatné dva týždne som pauzoval preto, lebo vo víťaznom odvetnom osemfinálovom zápase play-off SEHA ligy so Spartakom Moskva som si pri jednom z výskokov natiahol achilovku. Išlo o bolestivú záležitosť, no v predošlých dňoch sa môj stav zlepšil natoľko, že som už mohol trénovať naplno a napokon to aj skúsiť v zápase so Štartom. Teší ma teda, že som späť, zdravotne fit a môžem sa znovu uchádzať o miesto v zostave,“ neskrýval spokojnosť po vydarenom dueli Rečičár.

Autor piatich gólov, dvoch dokonca po parádnych „nahadzovačkách“, ktoré zinscenoval stále na ihrisku kreatívny a nestarnúci Saša Radčenko hral ozaj s chuťou.

„Áno, trénerovým zámerom bolo, aby sme si vyskúšali viaceré herné ťahy, ktoré pilujeme na dôležitý zápas so Záhrebom. Nové Zámky sa spočiatku držali, no keď sme do toho viac šliapli, veľa sme im toho veru nedovolili. Mohli sme plniť to, čo nám bolo pred stretnutím povedané. Nás súper hral korektne, takže pre nás to bol zápas, ktorý splnil naraz dve úlohy. Pokračovať vo víťaznej extraligovej sérii a byť dobrou generálkou na dôležitý a divácky určite veľmi príťažlivý štvrťfinálový zápas s chorvátskym majstrom. Teraz už len ostáva do soboty čo najlepšie doladiť formu tímu na tento šláger.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovu sa generálka na Záhreb vydarila. Päťgólový návrat Rečičára