Prešovčania ladia formu na Chorvátov, extraligu však nepodceňujú

Podľa Martina Straňovského sú extraligové duely dobrou prípravou na súboje s PPD Záhreb.
Podľa Martina Straňovského sú extraligové duely dobrou prípravou na súboje s PPD Záhreb. (Autor: TASR)
Ján Leško|28. feb 2020 o 00:00

Zranených v Tatrane ubúda, pomaly sa vracajú Grzentič, Lapajne či Krok.

PREŠOV. Slovnaft handball extraliga pokračuje v týchto dňoch zápasmi štvrtého kola nadstavbovej časti.

V skupine o 1. až 6. miesto je na špici tabuľky obhajca titulu Tatran Prešov pred MŠK Považská Bystrica a Košice Crows.

V nadstavbe súperov prevalcovali

Najzaujímavejší duel tohto kola sa zrejme odohrá na Považí, kam pricestujú košické „vrany“ a bude to súboj tabuľkových susedov.

V šarišskej metropole pôjde zase s najväčšou pravdepodobnosťou znovu o jednostrannú záležitosť Tatrana Prešov, ktorého súperom bude v sobotu MHC Štart Nové Zámky (o 18. hodine).

Úradujúci šampión v predošlých troch kolách svojich súperov doslova prevalcoval. Považanov zdolal v TATRAN handball arene rozdielom pätnástich gólov, v Hlohovci vyhral nad Sportou o pätnásť a naostatok doma nad Košicami Crows o trinásť.

Vracia sa Grzentič, trénoval aj Krok

Tatran napriek suverénnym výhram v extraligovej nadstavbe a patričnom rešpekte voči svojim súperom v najvyššej slovenskej súťaži netají, že mužstvo si v nich piluje formu na dôležité zápasy štvrťfinále play-off SEHA Gazprom ligy s chorvátskym šampiónom PPD Záhreb (7. marca doma a 11. v Záhrebe).

„Samozrejme, že nikoho z extraligových súperov nepodceňujeme. Napokon, za veľa hovoria naše doterajšie výsledky v nadstavbovej časti. Pravdou však ale je, že myslíme už aj na zápasy so Záhrebom. Našu obranu i útočné systémy ladíme na tréningoch hlavne týmto smerom,“ otvorene priznal kapitán Prešova Martin Straňovský.

„Tréning nám však nedá to, čo samotný zápas. Preto v extralige natrénované skúšame a dolaďujeme. Je známe, že máme dosť starostí so zraneniami hráčov. Preto teší, že z tých dlhodobejších sa už pomaly do hry vracia na post spojky Nino Grzentič. A nie je vylúčené, že tréner Slavko Goluža ho aspoň na nejakú tú minútu pošle na ihrisko v sobotnom zápase s Novozámčanmi. Lepšie je na tom po ťažkostiach s kolenom aj naša prvá stredná spojka Januš Lapajne. A dokonca, trénoval s nami už aj Dominik Krok. Pravda, zatiaľ si dáva na operované rameno ešte veľký pozor.“

Pilujú veci na Záhreb

V ostatnom domácom zápase s Košicami tréner Goluža výraznejšie obmenil zostavu až v druhom polčase. Dá sa očakávať, že k podobnému kroku siahne aj v stretnutí s Novými Zámkami.

„Je pravdou, že viac vecí pilujeme na Záhreb. To však neznamená, že by sme nevenovali pozornosť extraligovému zápasu. Pred nami sú ešte nejaké tréningové jednotky, niečo si pozrieme z videozáznamu a myslím, že proti Štartu nastúpime v najsilnejšom možnom zložení,“ mienil Straňovský.

„V ostatnom čase máme zápas za týždeň. Takže tréner nemusí hráčov nejako extra šetriť. Času na regeneráciu a na prípravu na ďalší je dosť. A ako som už naznačil, je dobré, že niektorí hráči sa nám vracajú po rekonvalescencii znovu do hry. Čo sa týka zápasu s Novými Zámkami, opäť sa vynasnažíme zahrať tak, aby sme boli s predvedenou hrou i samotným výsledkom spokojní všetci. Hlavne naši priaznivci, ktorí na zápas s Košičanmi prišli vo veľmi slušnom počte. Bolo by dobré, keby s nami boli aj v sobotu proti Novým Zámkom.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania ladia formu na Chorvátov, extraligu však nepodceňujú