Prešov získal bod za remízu s Podbrezovou

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: SITA)
Sportnet|5. máj 2018 o 21:57

Tatran je na poslednej priečke v tabuľke o tri body za Senicou.

PREŠOV. Futbalisti Prešova získali bod za remízu s Podbrezovou 1:1 v sobotňajšom zápase 8. kola nadstavbovej časti skupiny o udržanie vo Fortuna lige.

Hralo sa na ich detašovanej domácej pôde v Poprade.

Hostia viedli gólom Stjepa Njireho z 33. min, no štyri minúty pred koncom vyrovnal Christopher Maduka Udeh.

Tatran je na poslednej priečke v tabuľke o tri body za Senicou.

Priebeh stretnutia

Lepšie mohli začať domáci, ale Hošek bol v 5. minúte tiesnený, keď sa snažil zakončiť hlavou.

Omnoho nádejnejšie vyzerala situácia o tri minúty, keď po rohovom kope hlavičkoval domáci Luberda, ale ani on nebol úspešný.

Dianie v prvom polčase divákov príliš nenadchlo, ale spokojnejší po ňom boli hostia. Tí išli do vedenia v 21. minúte, keď Njire strelou z hranice šestnástky obstrelil prešovského brankára Lukáča - 0:1.

Ďalšiu vážnejšiu príležitosť na gól si už tímy v prvom polčase nevypracovali, na čom mali zásluhu najmä dôsledné defenzívy a aj viaceré nepresnosti v útočných snahách.

Krátko po zmene strán v 48. minúte spravil chybu hosťujúci Turňa, Katona však po spolupráci s Hošekom nedokázal ideálne zakončiť a hostia si vydýchli.

V ďalších minútach druhého dejstva diváci videli najmä medzišestnástkový futbal, v ktorom sa ofenzívne snahy tímov končili ešte pred pokutovým územím.

Viac sa však hralo na polovici Podbrezovej a Prešovčania sa dočkali v 85. minúte. Udeh po pár sekundách na trávniku ideálne zareagoval na center Dupkalu z priameho kopu a vyrovnal na 1:1.

Obrat v podaní Tatrana mohli v závere dokonať Kraľovič aj Dupkala, ale svoje šance nepremenili.

Prešovčania ostávajú po 30. odohraných zápasoch na poslednom 6. mieste skupiny o záchranu s trojbodovou stratou na Senicu.

Ani postavenie Podbrezovej sa nezmenilo a naďalej je na 3. priečke.

Štatistika

Futbalová Fortuna liga 2017/2018 - nadstavbová časť - skupina o udržanie - 8. kolo - sobota:

1. FC Tatran Prešov - FK Železiarne Podbrezová 1:1 (0:1)

- hralo sa v NTC Poprad

Góly: 86. Udeh - 21. Njire, ŽK: 36. Streňo, 39. D. Keresteš, 62. Bartek, 78. Luberda, 90.+ Udeh - 41. Krivák, 73. Viazanko, 75. D. Leško,

rozhodovali: Glova - Lieskovský, Štrbo, 260 divákov

Zostavy:

Prešov: P. Lukáč - Bartek, Luberda, Prikryl, Petko - Dzurík, Keresteš, P. Katona (60. Kraľovič), Streňo (85. Udeh) - Gatarič, P. Hošek (75. Dupkala)

Podbrezová: M. Kuciak - Turňa, L. Djordjevič, Krivák, Viazanko - Sedláček, Báez - D. Leško (90.+ Lepieš), Njire (76. Tereščenko), Bernadina (66. Breznaník) - Wiezik

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov získal bod za remízu s Podbrezovou