Petráša teší plná súpiska. Mužstvo s ním v zostave víťazí

Prešov s trénerom Petrom Petrášom (vpravo) v zostave zdolal cez víkend Krompachy, zabrali ale aj iní favoriti.
Prešov s trénerom Petrom Petrášom (vpravo) v zostave zdolal cez víkend Krompachy, zabrali ale aj iní favoriti. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|24. sep 2019 o 00:00

Desiate kolo III. ligy Východ hodnotí tréner 1. FC Tatran Prešov.

PREŠOV. Hoci na druhej strane nestojí Slovan Bratislava, Žilina, Trnava, a ani Poprad či Skalica, futbalisti 1. FC Tatran Prešov sa presviedčajú, že ani v tretej lige ich nečaká nič jednoduché.

Na druhej strane stojí zakaždým motivovaný súper, ktorý im nedá nič zadarmo.

Tak to bolo aj v stretnutí 10. kola III. ligy Východ, v ktorom zlomili Prešovčania odpor Krompách až dvoma gólmi po prestávke.

V základnej zostave Šarišanov znova nastúpil tréner Peter Petráš, ktorý má v pozícii hráča zatiaľ stopercentnú bilanciu.

Pri výhre v Slovnaft Cupe na pôde piatoligového Veľkého Šariša nastúpil ako defenzívny stredopoliar, v predchádzajúcom kole v Spišskej Novej Vsi i naposledy proti Krompachom sa predstavil v role stopéra.

„Dávajú sa nám dokopy chlapci, ktorí sú po zraneniach. Keďže momentálne na pozícii stredného obrancu nemáme dostatok hráčov, zatiaľ to riešime tak, že nastupujem ja,“ vysvetlil Petráš dôvod svojho zaradenia do zostavy.

Napriek núteným absenciám ho aktuálny pohľad na súpisku Tatrana teší.

Kým do úvodného zápasu v tretej lige vyrukovalo mužstvo len s troma náhradníkmi, naposledy si už s asistentom Jozefom Kováčom mohli vyberať z 20-členného kádra.

„Konečne to už aj na lavičke vyzerá trošku ináč. Chlapci sa dávajú zdravotne dokopy a verím, že budem mať o to väčšie problémy s nomináciou na zápas,“ želá si Petráš starosti, ktoré sú pre väčšinu trénerov skôr potešením.

Aj keď je Peter Petráš v najvyššej regionálnej súťaži na východe Slovenska absolútnym nováčikom, nerozpakoval sa zhodnotiť výsledky 10. kola III. ligy Východ.

Prešov – Krompachy 2:0

P. Petráš: „Výhra sa nerodila ľahko. Vypracovali sme si dosť šancí, ktoré sme nepremenili. Dôležité bolo, že sme zápas 'otvorili', dali prvý gól a potom ho poistili druhým.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Petráša teší plná súpiska. Mužstvo s ním v zostave víťazí