Disciplinárna komisia oslobodila Hruščáka. Rozhodcovia vyviazli bez trestu

Patrik Hruščák (s loptou) môže nastúpiť na druhý zápas semifinálovej série.
Patrik Hruščák (s loptou) môže nastúpiť na druhý zápas semifinálovej série. (Autor: TASR)
TASR|13. apr 2021 o 21:35

Zvyšné požiadavky Košičanov nesplnili.

BRATISLAVA. Hádzanár Košice Crows Patrik Hruščák nebude mať pozastavenú činnosť a v stredajšom druhom semifinále play off extraligy proti Považskej Bystrici môže nastúpiť.

Rozhodla o tom v utorok Disciplinárna komisia Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Skúsený pivot dostal v predošlom stretnutí modrú kartu, no DK SZH posúdila, že nie je dôvod na dodatočný trest.

Predstavitelia košického klubu vyjadrili rozhorčenie nad modrou kartou pre Hruščáka a žiadali opakovanie zápasu, ale k tomu napokon nedôjde.

„DK SZH vzala podnet vo veci diskvalifikácie Patrika Hruščáka na vedomie bez prijatia ďalších opatrení, pretože obsah podnetu a ďalšie známe okolnosti prípadu neodôvodňujú začatie disciplinárneho konania.

DK SZH má za to, že v predmetnom prípade nie je naplnená skutková podstata žiadneho z disciplinárnych previnení, ktoré ustanovuje Disciplinárny poriadok SZH a preto nejde o disciplinárne previnenie.

Z uvedeného dôvodu rozhodla DK SZH tak, že podnet berie na vedomie bez prijatia ďalších opatrení,“ uvádza sa v zápisnici zo zasadnutia DK SZH.

Ako keby modrú kartu ani nedostal

Podľa jej členov nedošlo zo strany Hruščáka k disciplinárnemu previneniu, pre ktoré by mal byť dodatočne potrestaný.

„DK SZH má za to, že konanie Patrika Hruščáka nenaplnilo všetky obligatórne znaky žiadnej zo skutkových podstát disciplinárnych previnení uvedených v Disciplinárnom poriadku SZH.

DK SZH v danom prípade konanie Patrika Hrušcáka neposúdila ako disciplinárne previnenie. Patrik Hrušcák teda môže nastúpiť na ďalšie stretnutie bez obmedzení a hladí sa na neho, ako by mu v predošlom zápase modrá karta nebola udelená.“

DK SZH zároveň uviedla, že nedisponuje kompetenciou rozhodnúť o opatrení, ktorým by bolo nariadené opakovanie stretnutia.

K inkriminovanému momentu došlo v závere prvého polčasu úvodného semifinálového zápasu.

Hruščák dostal po súboji s domácim Eduardom Valáškom od rozhodcu Mária Rudinského červenú aj modrú kartu.

Košičania trvajú na potrestaní rozhodcov 

Košičania v Považskej Bystrici napokon prehrali 27:28, no s rozhodnutím arbitrov nesúhlasili.

Tréner Radoslav Antl uviedol, že Crows budú žiadať kontumáciu prvého zápasu, resp. jeho opakovanie, zrušenie modrej karty pre Hruščáka a potrestanie rozhodcov.

Zápas sa napokon nebude opakovať a Košičania tak v sérii prehrávajú 0:1.

DK síce očistila Hruščáka, no požiadavka košických "vrán" disciplinárne potrestať aj rozhodcov nebude splnená.

„Návrh športového klubu Košice Crows, aby bola dvojica rozhodcov, ktorá rozhodovala predmetné stretnutie, vylúčená z rozhodcovskej činnosti do konca tejto sezóny DK SZH nie je oprávnená posúdiť.

Delegovanie rozhodcov na jednotlivé stretnutia je výlučne v kompetencii komisie rozhodcov a delegátov SZH," uviedla DK SZH v zápisnici.

Košický klub na svojich sociálnych sieťach avizoval, že aj napriek zrušeniu modrej karty pre Hruščáka bude naďalej žiadať potrestanie rozhodcov.

„DK síce rozhodla o zrušení modrej karty pre Patrika Hruščáka, avšak rozhodcovia ostávajú nepotrestaní. Po porade vedenia klubu Košice Crows sme však dospeli k záveru, že na druhý zápas play off nastúpime.

Využijeme však všetky dostupné oficiálne cesty, aby sme dosiahli spravodlivosť a tou je potrestanie rozhodcov Rudinského a Mandáka. Takisto budeme žiadať aj ospravedlnenie Patrikovi Hruščákovi a v neposlednom rade aj nášmu klubu, sponzorom a partnerom,“ uvádza sa v stanovisku klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Disciplinárna komisia oslobodila Hruščáka. Rozhodcovia vyviazli bez trestu