Fatálna chyba rozhodcu? Z ihriska schádzal zlomený a so zvesenou hlavou

Prvé semifinále medzi Košice Crows a Považskou Bystricou prinieslo rušné momenty.
Prvé semifinále medzi Košice Crows a Považskou Bystricou prinieslo rušné momenty. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|13. apr 2021 o 06:30

Hruščák: Hanba a výsmech celej lige.

KOŠICE. „Mám pocit, že rozhodcovia na Slovensku používajú modrú kartu ako zbraň proti hráčovi,“ vravel sklamane gólový líder hádzanárov Košice Crows a slovenský reprezentant Patrik Hruščák.

V úvodnom zápase semifinále Niké Handball Extraligy na ihrisku Považskej Bystrice (domáci vyhrali 28:27, pozn.) mu rozhodca Mário Rudinský udelil červenú a následne modrú kartu.

Tá znamená diskvalifikáciu hráča a zároveň posúdenie prehrešku Disciplinárnou komisiou Slovenského zväzu hádzanej (DK SZH).

Podľa Hruščáka bol rozhodca arogantný a nesprával sa profesionálne. „Rozhodca mi ukázal modrú kartu a povedal: Vypadni z ihriska ty debil.“

Zvažujú predčasné ukončenie sezóny 

Dôvodom diskvalifikácie mal byť silný úder otvorenou dlaňou do tváre protihráča. Hruščák to však rázne odmieta. 

„Aj z videa je jasne vidieť, že som súpera držal za rameno a pozerám sa úplne iným smerom. Je zrejmé, že som nemal ani najmenší úmysel alebo snahu súperovi ublížiť,“ uviedol. 

Keďže ide o jeho druhú modrú kartu v sezóne (prvú videl ešte v základnej časti koncom februára) mohla by mu DK SZH udeliť viaczápasový trest.

„Z ihriska som schádzal so zvesenou hlavou. Bol som totálne zlomený. Rozhodca si môže do zápisu napísať čo len chce a ja mám nárok iba to akceptovať.“

Košičania podali oficiálny podnet na SZH. Podľa nich došlo k neoprávnenému vylúčeniu ich hráča, ktoré ovplyvnilo vývoj stretnutia.

Žiadajú ospravedlnenie, potrestanie rozhodcov a opakovanie zápasu.

Vedenie klubu sa vyjadrilo, že ak ich žiadosť nebude vypočutá odmietajú pokračovať v sezóne.

„Neviem načo by to bolo dobré. Aký to má význam?“ pýta sa Hruščák.

Spoluhráči zo zahraničia boli šokovaní

Veľkú časť svojej kariéry odohral aj v Nemecku a Maďarsku. Bývalí spoluhráči sa ho po zdieľaní videa na sociálnej sieti pýtali, či išlo o exhibičný zápas.

„Písali mi, že to nie je normálne a nič podobné vraj nevideli. Je to hanba a výsmech celej lige a všetkým ľuďom, ktorí sa na jej chode podieľajú. Sám som zvedavý ako zareaguje Európska hádzanárska federácia.“

Slovenský reprezentant Patrik Hruščák.
Slovenský reprezentant Patrik Hruščák. (Autor: TASR)

Druhý zápas semifinále je na programe v stredu v Košiciach. Je otázne, či dovtedy stihne DK SZH rozhodnúť o Hruščákovom osude.

„Predsedom komisie rozhodcov a delegátov je Ján Rudinský, ktorý je otcom spomínaného rozhodcu. Možno to teda celé ostane pri otcovskom napomenutí.“

O reakciu sme požiadali aj DK SZH, ktorej zástupcovia sa kvôli nedostatku podkladov odmietli vyjadriť. Komisia by mala o prípade rozhodnúť v utorok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Fatálna chyba rozhodcu? Z ihriska schádzal zlomený a so zvesenou hlavou