Kam zmizli rýchlonohí Slováci z úvodu šampionátu? (ohlasy médií)

Slovenská striedačka v zápase proti Slovinsku.
Slovenská striedačka v zápase proti Slovinsku. (Autor: TASR)
Sportnet|21. máj 2023 o 20:15

Je rozhodnuté. Slovinci sa neudržali medzi elitou.

BRATISLAVA, RIGA. Slovenskí hokejisti vydreli víťazstvo 1:0 nad Slovinskom a udržali si šance na štvorfinálový súboj.

Naopak, zverenci Matjaža Kopitara sa o rok na šampionáte v Česku nepredstavia. 

Martin Hosták, expert ČT Sport: Slovincom odchádza celá generácia hráčov. Uvidíme, či sa vôbec dokážu vrátiť. Zostup z elitnej kategórie sa dal očakávať. Na šampionáte boli najslabší, ale dnes mali svetlé momenty, najmä z nastreľovania pukov v útočnom pásme priamo po vyhranom buly. Strelili i žŕdku. 

Slováci buly nezvládali, následne neblokovali strely po prehranom vhadzovaní a v posledných desiatich minútach boli pasívni. Vďaka brankárovi Škorvánkovi to zvládli a živia nádej na štvrťfinále. 

Milan Antoš, expert ČT Sport: Pýtam sa, kam zmizli rýchlonohí Slováci z úvodu šampionátu? Hráči však môžu byť unavení. V závere s Kazachstanom hrali na krv, hrali výborne. Dnes to nebolo ono. Môže to byť aj psychika, ale každopádne výkon bol veľmi zlý. Proti Nórom sa musia o dosť zlepšiť. 

Idnes.cz (ČR): Vydrené víťazstvo. Poriadne sa proti outsiderovi skupiny natrápili. Nádej Slovenska na postup do štvrťfinále stále trvá. 

Isport.cz (ČR): Slovenské nervy! Slovinci už mali ruky nad hlavou, ale... Ako si zaistia postup? Jediná rana udržala slovenské mužstvo v hre o postup do štvrťfinále šampionátu. 

IIHF: Slováci sa vyhli guľke, Slovinci zostupujú. 

Delo (Slovin.): Pánik spôsobil paniku a ďalšiu prehru Slovincov. 

Siol.net (Slovin.): „Niekedy odovzdáš všetko a nedostaneš nič. To bola pre nás na tomto šampionáte norma. Naozaj to bolí, keď sa pozriete na tabuľku a ste bez bodu. Bojovali sme každý zápas, nemôžeme nikoho viniť,“ citoval denník Žiga Pavlina. 

Delfi.tv (Lot.): Slovensko si stále drží šance na predstihnutie Lotyšska. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Kam zmizli rýchlonohí Slováci z úvodu šampionátu? (ohlasy médií)