Lašák: Neodsudzujme Hudáčka. Chalani si sadnú a zomknú sa

Libor Hudáček po tréningu.
Libor Hudáček po tréningu. (Autor: TASR)
Ján Lašák|21. máj 2023 o 20:30

Zápas Slovinsko - Slovensko na MS v hokeji 2023 hodnotí pre Sportnet Ján Lašák.

RIGA. Vyhrali sme nad Slovinskom a nádej na postup do štvrťfinále majstrovstiev sveta žije. To je najdôležitejšia veta, ktorú si po dnešnom zápase chceli prečítať všetci slovenskí fanúšikovia. Ale musíme uznať, že to bol utrápený výkon.

Na našich padla deka. Pripomína mi to moju sezónu 2005/06 v Pardubiciach.

Rok predtým sme sa radovali zo zisku titulu. A potom sme sa nedostali do play-off. Skúšali sme to zvrátiť všetkými rôznymi spôsobmi, ale bolo to tak zlé, že sme si nevedeli pomôcť. Nič nám nefungovalo, hoci sme sa snažili. Chýbal nám pokoj.

Opísal by som to ako beznádej.

To som videl na našom národnom mužstve. Chalani dobre vedeli, že im ide o všetko a takto sa to prejavilo. Ťažko sa to vysvetľuje. Človek by si povedal, že stačí makať a pôjde to. Lenže napriek všetkej drine sa to nedarí.

Chýba pokoj, chýba rozvaha, človeku sa nedarí plniť to, čo by plniť mal.

S Lašákom bez masky

Bol prvý slovenský brankár, ktorý nastúpil na zápas v NHL a z MS má kompletnú sadu medailí. JÁN LAŠÁK ponúkne po každom zápase slovenskej reprezentácie v Rige na Sportnete svoje postrehy a názory.

Dnes bolo vyslovene vidieť, že veci, zdanlivo bez príčiny, nevychádzajú. Mohla to byť nervozita, čo nám zväzovala ruky. Neviem.

Keď sa do hlavy športovca dostane slovo „musím“, tak je zle. Mladých brankárov učíme, že slovo „musím“ je problém. Nevymyslel som si to ja, hovoria o tom poprední psychológovia.

Chalani mali v hlavách, že musia vyhrať, no len uvoľnené svaly sú rýchle svaly. V takomto rozpoložení sa často stáva, že hokejista nerobí dobré rozhodnutia. Trebárs aj výkon našej obrany bol dnes o psychike, nie o zručnostiach.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovinsko - Slovensko na MS v hokeji 2023

Veril som, že to nebude až takto nervózny zápas. Na druhej strane si však vezmime, v akom rozpoložení šli mužstvá na ľad. Náš mančaft nie je na takej vlne ako v prvých zápasoch. Proti nám vyšli bojovní Slovinci, ktorí bojovali o zotrvanie a hrali o všetko. Nemali čo stratiť.

Hoci na korčuliaroch bolo vidno deku, musíme vyzdvihnúť pokoj a rozvahu Stana Škorvánka. Ani sa nedá opísať, aký som z toho šťastný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Lašák: Neodsudzujme Hudáčka. Chalani si sadnú a zomknú sa