Pozitív nie je veľa. Herne sme sa trápili, hodnotil zápas Pardavý

Marek Hrivík, Patrik Koch a Šimon Nemec po zápase Slovinsko - Slovensko na MS v hokeji 2023.
Marek Hrivík, Patrik Koch a Šimon Nemec po zápase Slovinsko - Slovensko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Sportnet, TASR|21. máj 2023 o 18:22 (aktualizované 23. máj 2023 o 09:32)

Reakcie hráčov po zápase skupiny B Slovensko - Slovinsko na MS v hokeji 2023.

RIGA. RIGA. Tri body sa počítajú a nádej na postup do štvrťfinále žije. Ale výkon proti Slovincom nebol najlepší. Bolo to vydreté víťazstvo.

Prinášame vám reakcie hráčov a trénerov pre RTVS a ČT.

Mário Grman, obranca SR: Ťažko sa mi zápas hodnotí, ale máme tri body a ideme ďalej.

Čaká nás ďalší súper, potrebujeme ho zvládnuť. Myslím si, že sme si to dnes zbytočne skomplikovali. Bolo to o našich chybách a o tom, čom sme im dovolili. Nesmieme si pripúšťať tlak, lebo so zviazanými rukami sa hrá ťažko. Sústreďujeme sa iba na to, aby sme zvládli duel s Nórmi a čo sa stane, to sa stane. Naša úloha je získať tri body.  

Andrej Podkonický, asistent trénera SR: Bol to ťažký zápas. My sme potrebovali vyhrať a takisto i Slovinci. Druhú tretinu sme mali dobrú, boli sme aktívni. Škoda, že sme nedali viac gólov.

Slovinci mali niekoľko príležitostí a dnes nás opäť podržal brankár. V závere si Slovinci vytvorili tlak, my sme veľmi ustúpili a dovolili sme im hrať. Sme radi, že sme to zvládli. Proti Nórom musíme podať lepší výkon, najmä v strednom pásme. Dnes nám tam súper jazdil v plnej rýchlosti, to sa nám predtým nestávalo. 

Ján Pardavý, asistent trénera SR: Pozitív nie je veľa. Bol to ďalší ťažký zápas, ktorý sme našťastie zvládli, aj keď iba o jediný gól. Herne sme sa trápili. V prvej tretine sme mali určite prevahu, ale mali sme problém s osobnou obranou Slovincov v našom útočnom pásme.

V druhej tretine sme mali veľa šancí odskočiť na dvojgólový rozdiel, ale riešili sme ich úplne zle. Už nevieme, ako hráčov presvedčiť, aby to zobrali na seba a strieľali. Tretia tretina už bola o mentálnej stránke. Slovinci hrali o život, o udržania v A-kategórii. Nám zase ide o štvrťfinále. Už to bolo z našej strany príliš defenzívne.

Stanislav Škorvánek, brankár SR: Dosiahli sme veľmi dôležité víťazstvo. Bol to náročný zápas. Našťastie ma v úvodnej tretine súperi sami pred bránou párkrát trafili a chytil som sa. V úvodných dvoch tretinách sme mali prevahu, ale potom to bolo ťažké. V závere trochu do mňa išiel hráč, v súboji som stratil pozíciu a musel som sa vracať. Slovinec to hodil z rohu, našťastie som si nedal vlastný gól ako s Čechmi. Tri body sa však počítajú a ideme ďalej. 

Celkovo si svoju situáciu v reprezentácii až tak neuvedomujem, mal som šťastie aj ohľadom situácie s hráčmi z KHL. Teraz sa sústreďujem na hokej, možno neskôr mi dôjde, čo sa tu udialo.

Peter Cehlárik, útočník SR: Po návrate sa mi hralo celkom fajn, mali sme dobrý vstup do zápasu. Neskôr sme sa dostali pod tlak a chcelo to vyhrať viac súbojov. Koleno bolo v takom stave, aby som mohol hrať a pomôcť tímu.

Verím, že to už bude iba lepšie. Vstup sme mali fajn, dostali sme ich pod tlak. Druhá tretina nás stála viac síl, nevychádzal nám prechod do útoku. Dobrý tímový výkon, zblokobali sme veľa striel, Stano nás podržal. Vedeli sme, že nás dostanú pod tlak, našťastie sme to ustáli a víťazstvo sa počíta. Máme na čom stavať. Teraz sa sústredíme na ďalší zápas, treba dobre zregenerovať. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Pozitív nie je veľa. Herne sme sa trápili, hodnotil zápas Pardavý