Lacov štýl chytania sa Habalovi páči

Habal urobí maximum, aby aj naďalej chytal.
Habal urobí maximum, aby aj naďalej chytal. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|15. feb 2019 o 00:00

Dobre sa na neho pozerá, vraví český brankár.

Hokejová Tipsport liga: Banská Bystrica - Košice: fotogaléria

14.2.2019

KOŠICE. Hokejisti HC Košice si z banskobystrického ľadu priviezli prehru 1:5, ktorá znamená, že úradujúci majster sa aj naďalej udržal na druhej priečke. Tipsport ligy.

Jediným oceliarom, ktorý sa v stretnutí gólovo presadil bol ruský útočník Šerbatov.

V bráne odchytal celých 60 minút Vladislav Habal, ktorý zlikvidoval 44 zo 48 striel.

Českému brankárovi pribudla pred dvoma týždňami konkurencia po príchode Jána Laca.

Rodák zo Sokolova je presvedčený o tom, že skúsený slovenský gólman bude pre košický tím veľkým prínosom.

Nevytvorili si gólové šance

V súboji s Banskou Bystricou sa podarilo oceliarom ustáť úvodný tlak domácich, no v druhej tretine inkasovali dva góly, po ktorých sa súper rozbehol.

„Konečne sme si to neprehrali hneď v prvých desiatich minútach. Myslím si, že stav 0:0 po prvej tretine bol pre nás veľmi priaznivý a o to viac, že nás domáci prestrieľali v pomere 20:5. Malo to pre nás byť ponaučením do ďalšieho priebehu, ale nemali sme dobrý vstup do druhej tretiny, v ktorej sme dostali dva góly a už sa to ťažko doháňalo. Celkovo to bol z našej strany veľmi zlý zápas a taký výkon by sa už nemal opakovať,“ povedal Vladislav Habal.

Za hlavnú príčinu prehry označil 27-ročný gólman nedôraznú hru v útočnom pásme.

„Problém bol v tom, že my sme si viac-menej nevytvorili žiadne vyložené gólové šance. Mali sme len zopár striel od mantinelu a z väčšej diaľky, ktoré si ich brankár v pohode pochytal. Myslím si, že v tom bol kameň úrazu,“ skonštatoval Habal.

Dobre číta hru a dokáže veľa ustáť

Po piatich zápasoch vonku čaká v piatok na Košičanov domáci súboj s Trenčínom.

Naposledy si oceliari zahrali v Steel Aréne takmer pred mesiacom, keď 20. januára porazili Zvolen 4:3 po samostatných nájazdoch.

„Očakávam veľmi ťažký zápas, keďže vieme ako je na tom Trenčín v tabuľke. Bojujú o šieste alebo aspoň o siedmej miesto. Hrali sme s nimi pred reprezentačnou prestávkou a vieme, že majú kvalitné mužstvo. My hráme po dlhej dobe doma, takže sa určite budeme chcieť divákom odvďačiť výhrou.“

Pred dvoma týždňami sa k oceliarom pripojil reprezentačný brankár Ján Laco, ktorý by mal v závere sezóny pomôcť mužstvu najmä svojimi skúsenosťami.

„Za štrnásť dní, ktoré s nami trénuje môžem povedať, že je to skutočne skvelý človek a myslím si, že nám ešte veľmi pomôže. Snažím sa od neho odpozorovať niektoré veci, keďže má o 10 rokov viac skúseností. Má trochu iný štýl chytania ako ja. Všimol som si, že veľmi dobre číta hru, dokáže veľa ustáť a celkovo sa na neho dobre pozerá. Ja osobne mám rád brankárov ako je on,“ povedal Habal.

Zdravá konkurencia na brankárskom poste môže podľa českého brankára mužstvu iba prospieť.

„Ja som už aj Stana Škorvánka bral ako konkurenta. Samozrejme chcem chytať stále a urobím pre to maximum ako na tréningoch tak aj v zápasoch. Komu z nás sa bude viac dariť a bude chytať lepšie ten dostane viac priestoru.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lacov štýl chytania sa Habalovi páči