Košice vyšli s neobľúbeným súperom znovu naprázdno

(Autor: SITA)
TASR|13. feb 2019 o 19:56

V Banskej Bystrici sa strelecky trápili, prehrali 1:5.

Hokejová Tipsport liga: Banská Bystrica - Košice: fotogaléria

14.2.2019

BANSKÁ BYSTRICA. V 50. kole hokejovej Tipsport ligy sa košickí hokejisti predstavili na ľade súpera, s ktorým sa im dlhodobo nedarí.

Tento trend potvrdil aj stredajší zápas o druhé miesto v tabuľke.

Košičania síce v Bystrici držali bezgólový stav takmer do polovice zápasu, v ďalšom priebehu však priebeh ovládli domáci a bezpečne zvíťazili.

Bezgólová prvá tretina

Úvodná tretina bola v znamení prevahy domácich, ktorá sa prejavila aj v počte šancí.

Uv 2. min mohol otvoriť skóre Bartánus, po ňom Surový a Mihálik so slabšou strelou.

Ďatelinkovi sa síce v 15. min vydarila, no Habal skvele zakročil, rovnako aj v 19. min., keď vychytal Higgsa.

Hostia sa v ofenzíve presadili menej a Lušňákovo zakončenie v 2. min i dve strely Kocha v 7. min, keď skočil na ľad z trestnej lavice, nenarobili Lisutinovi v bránke väčšie problémy.

V rýchlych brejkoch sa prejavil aj Ignatuškin strelou vedľa v 16. min, o minútu neskôr zasa zaujala technická šikovnosť Sýkoru, ktorej chýbalo hlavne dôraznejšie a presnejšie zakončenie.

Načali ich legionári

V druhej tretine premárnil šancu v prečíslení Lunter, na druhej strane v 26. min s nepresnou muškou Sýkora.

Skóre otvoril až v 29. min v presilovke Faille po tom, čo si prevzal puk na stredovej čiare a strelou cez hráča prekonal Habala.

Hostia ukázali svoje prednosti v presilovke od 34. min, no práve v nej po kikse brankára Habala mohli aj pykať.

V 38. min zakončil spoluprácu s Asselinom presnou strelou bez prípravy Marshall a domáci vykročili už jasnejšie za piatym víťazstvom vo vzájomných zápasoch v sezóne.

Jeden gól bol málo

K jeho poistke mal blízko v 42. min navrátilec do zostavy Šťastný, korčuľoval sám na bránku, no s jeho strelou si Habal poradil.

Hostia už priebeh nezdramatizovali, v šanci neuspel Kafka, od 43. min premárnili presilovku a prišiel aj trest. Svoje 32. narodeniny oslávil po brejku gólom Bartánus a zvýraznil skóre.

Košice menšiu zápletku pripravili ešte v presilovke po góle Šerbatova v 51. min, viac im už domáci brankár Lisutin nedovolil, navyše v 57. min prikrášlili výsledok s prehľadom úplne voľný Sloboda a dve sekundy pred sirénou zblízka Faille.

Hlasy po zápase

Dan Ceman, tréner B. Bystrice: "Cez reprezentačnú prestávku sme veľa hovorili s hráčmi, aké sú naše možnosti a čo musíme urobiť. Potrebujeme štyri päťky meniť v krátkych striedaniach a hrať to, čo si povieme. Aj sme to urobili, asi to bol najlepší náš zápas v sezóne čo sa týka celých 60 minút. Splnili sme v ňom naozaj všetko, čo sme si povedali na začiatku."

Roman Šimíček, tréner Košíc: "Ani neviem, čo povedať, z našej strany to bola tragédia, prepadli sme v obrane i v útoku. Bol to jeden z najhorších zápasov, čo sme odohrali. Mrzí nás to po tých dvoch vydarených, no nenaskočili sme po prestávke do rovnakej formy. Dátum trinásteho bol pre nás so všetkým nešťastným, no v piatok hráme ďalší zápas, a ten chceme zvládnuť a predstaviť sa po dlhšom čase divákom víťazne."

Ján Sýkora, útočník Košíc, bývalý hráč B. Bystrice: "Zápas nám nevyšiel, bohužiaľ, aj sme mali šance, no sme ich nevyužili. Keď sme znížili, mali sme vydržať a mohlo to byť iné, potom sme sa rozsypali. Mne to tiež nepadalo, aj keď som sa snažil nič nevymýšľať a strieľať, aj také sú dni. V Banskej Bystrici sa ťažko vyhráva, inak to bol dobrý zápas, so šancami na jednej i druhej strane. Pre mňa to bolo dosť špeciálne, fanúšikom odkazujem, že mi zostali v srdci a budem na nich stále myslieť."

Štatistika

HC 05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Góly: 29. Faille (Higgs, Selleck), 38. Marshall (Asselin), 49. M. Bartánus, 57. K. Sloboda (M. Lunter), 60. Faille (Mihálik, Selleck) - 51. Šerbatov (Ignatuškin, Kafka).

Rozhodovali Baluška, Fridrich - Výleta,Krajčík, vylúčení 4:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2 691 divákov.

Banská Bystrica: Lisutin - B. Marshall, Mihálik, K. Sloboda,Southorn, Kubka, Ďatelinka, Glenn, Nemčík - Asselin, É.Faille, Selleck - M. Bartánus, Higgs, M. Lunter - Šoltés, T. Surový, Zigo - Koper, A. Šťastný, Matoušek.

Košice: Habal - Šedivý, Dudáš, Koch, T. Slovák, Derľuk, Čížek, Pulli - Suja, Brophey, Spilar - Šerbatov, Ignatuškin, M. Haščák - Kafka, Galamboš, J. Sýkora - Lušňák, Klíma,Hričina - Š. Petráš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice vyšli s neobľúbeným súperom znovu naprázdno